Sabancı Açıklaması 'Kulübün Anahtarını Bize Teslim Edin'

Aydınspor 1923 Kulübü başkanlığı için geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan Levent Sabancı, bir an önce gelecek sezon için kolların sıvanmasını gerektiğini ifade ederek, “Yönetemiyorsunuz kulübün anahtarını bize teslim edin” dedi.

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Aydınspor 1923’te gelecek sezon için sessiz bekleyiş devam ediyor. Henüz kongre kararının alınmadığı siyah beyazlılarda başkanlık için adaylığını açıklayan Levent Sabancı, kongre kararının alınmamasına anlam veremediğini ifade etti.

Başkanlık için çalışmalarına devam ettiğini ancak gelecek sezon için kulüpte yaprak kımıldamasını iyiye işaret olmadığına değinen Sabancı, yöneticilere seslenerek, “Neyi bekliyorsunuz” sorusunu yöneltti. Takımın içine düştüğü durumunda bir an önce kurtulması gerektiğini de belirten Sabancı, değişimin şart olduğunun altını çizdi.

“Kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor”

Birtakım açıklamalar ile kamuoyunun meşgul edildiğini ifade eden Sabancı, “Kulüp Başkanı Hidayet Türen kulübümüze gelin üye olun diye çağrıda bulunmuştu. Ben de bu çağrıya karşı kulübe üye olmaya gittim. Kulüpte hiçbir muhatap bulamadım ve kulüp kapıları kapalıydı. Sadece ben olarak değil Aydın aşığı olarak yapılan haksızlıklara dur demek için adaylığımı bir kez daha tekrarlıyorum. Daha ne kadar bekleyeceğiz? Kulübü amatör kümeye düşmesini mi bekliyorsunuz? Karar defterinin ortalarda olmadığını ve 7 kişinin Özlem hanıma tabi olduğu, 4 kişinin de Hidayet Türen’e tabi olduğu bir kulüp nasıl yönetilir? Teknik Direktör Ahmet Duman’la anlaşıp kamuoyunu yanlış bilgilendirmek ve zaman kazanmaya çalışmak doğru bir taktik değildir. Çıkın tüm gerçekleri Aydın halkıyla paylaşın. Kulübü yönetemiyorsanız anahtarları bize teslim edin” diye konuştu.

“Hiç mi vicdanınız sızlamıyor”

Açıklamasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlunu da eleştiren Levent Sabancı, “Gürcan Gözüm olayında da pilav yiyeyim derken evdeki pilavdan oldunuz. Mahalle takımı yönetmiyorsunuz. Aydın’ın en büyük markası olan şanlı Aydınspor’u bu hallerle düşürmeye ne hakkınız var. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor. Sarı binanın ve Özlem Çerçioğlu’nun kulübe gözlemci olarak gönderdiği tek bir yöneticiden ses gelmemesi manidardır. Sizler bu kulübün yöneticilerisiniz hala daha niye susuyorsunuz? Özlem başkan evladım dediğin bu kulübü bu yönetici arkadaşlara emanet ettin. Kalkın bir açıklama yapın. Sayın başkanım şehrimizin takımına sahip çıkmayıp kent meydanında ekranlarda Beşiktaş’ı tebrik etmek, Fenerbahçe’nin atkısını takarak meydanlara çıkmakla olmuyor bu işler. Büyükşehir Belediyesi b u saatten sonra Aydınspor 1923’e destek verecek mi veremeyecek mi? Çıkın bunu açıklayın. Bunu bütün Aydınlılar bilmelidir. Aydınspor 1923’ü bu hallere düşürdüğünüz için Aydınspor camiasına bir özür borcunuz var. Şampiyon olduğumuzda siyasi şov yapan siyasetçiler takım düştüğünde neredeler” şeklinde konuştu.

“Kulübün önü açılmalı ve zincirler kırılmalıdır”

Aydınspor 1923 Kulübü’nün Hidayet Türen’in ofisinden yürütüldüğünü ifade eden Sabancı, “Bu takım kimsenin babasının takımı değil. Sandık bu kulübe şart oldu. Kongreden başka çıkarı yok. Aydın’ın bütün dinamikleri ile yan yana gelip bu takımı yönetmeye hazırız. Biz ekibimizle podyuma çıkmaya değil hizmet etmeye geleceğiz. Özlem Çerçioğlu ve yönetici olarak tayin ettiği arkadaşlara tekrar çağrıda bulunuyorum. Kulübün önü açılmalı ve zincirler kırılmalıdır. Bizim kazanıp kazanmama durumumuz söz konusu değil. Artık Aydınspor’da bu saatten sonra bir değişim yaşanmalı. Bizim için tek mesele Aydınspor’un başarısıdır. Keşke daha fazla aday çıksa ve bu takıma destek çıkan insan daha fazla olsa” dedi.

“Levent Sabancı şahsi olarak adaydır”

Kendisini AK Parti’nin adayı olarak gösterilmesine karşı çıkan Sabancı, “Levent Sabancı kesinlikle AK Parti’nin adayı değildir, şahsi olarak adaydır. Eğer ki seçilirsem ilk günden itibaren parti rozetimizi bırakır, Aydınspor 1923 rozetimizi takarım. Aydınspor 1923’ü kesinlikle siyasete bulaştırmayacağız. Aydınspor 1923 menfaatleri içinse bütün partilerin desteğine de hazırız. Sporun siyaseti olmaz. Yönetimde güçlü isimler yer alacak. Zaman geçiyor ve olan kulübe oluyor. Birileri para derdinde birileri koltuk derdinde” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA