Diyarbakır'da Trabzonspor Futbol Okulu Açıldı

Diyarbakır’da Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’den sonra Trabzonspor Futbol Okulu açıldı.

Trabzonspor Futbol Okulu Antrenörlerinden Şehmus Suna, Trabzonspor Futbol Okulu’ndaki temel amaçlarının bölge gençlerini spora teşvik etmek olduğunu söyledi.

Suna, sosyal bir aktivite dışında gençlerin zihinsel ve bedensel açıdan gelişimlerine destek olup var olan yeteneklerini ortaya çıkarmak olduğunu belirterek, “Çocuklarımızı iyi bir futbol eğitimden sonra var olan yeteneklerini geliştirip ilimizden geleceğin yıldızlarını yetiştirmek istiyoruz. Bu anlamda çok önemli bir misyon yüklendik. Kentimizin gençleri için sorumluluktan kaçmadık. Elimizi taşın altına koyduk. Diyarbakır Trabzonspor Futbol Okulu, bundan sonra Trabzonspor ve ülke futboluna katkı sunup geleceğin futbolcularını yetiştirecektir” dedi.

Akademisyen antrenör Şener Özdil de, okullarında futbol eğitiminin dışında, sosyal aktiviteler, teorik futbol eğitiminin 12 ay kesintisiz olarak verileceğini belirtti.

Özdil, şöyle dedi:

“Futbol eğitiminin dışında, gençlerimize Süper Lig’de mücadele eden Trabzonspor’a lisanslı futbolcu olma şansı verilecek. Ayrıca veli seminerlerimiz de olacak. Çocuklarımıza Trabzonspor akademi antrenörleri tarafından izlenme şansı da verilecek. Yani dopdolu bir futbol okulu eğitimimiz olacak.”

Çalışmalar hakkında da bilgi veren Şener, “Trabzonspor Futbol Okulu çalışmaları cumartesi ve pazar günleri olacak. Çalışmalarımız seyran halı sahada saat 09.00’da yapılacaktır. Eski Trabzonsporlu futbolcu Şeyhmus Suna ve Ali Uslu ile birlikte gerçekleşecek çalışmalarımıza Diyarbakırlı gençlerimizi ve çocuklarımızı Trabzonspor Futbol Okulu’na bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA