Başlama Vuruşu Başkan Uysal'dan

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı’nda yaşanan patlamada hayatını kaybeden Korkmaz Tedik adına düzenlenen futbol turnuvasının başlama vuruşunu yaptı.

Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Ankara Tren Garı’nda 10 Ekim 2015’te yaşanan patlamada hayatını kaybeden 101 kişiden biri olan Korkmaz Tedik anısına düzenlenen futbol turnuvası Konuksever Stadı’nda başladı.

Sendika ve siyasi partilerin yanı sıra mahallerden kurulan 6’sı kadın olmak üzere 48 takımın mücadele edeceği turnuvanın başlangıç vuruşunun Başkan Uysal yaptı.

Başkan Uysal, 101 Korkmaz İnsan Barış ve Dostluk Turnuvası’nın başlangıç vuruşu öncesinde, “Her şeyin barışla, dayanışma ve kardeşlikle, şiddet dışı demokratik yöntemlerle çözümlenmesi, bütün insanların eşit ve hak hukuka sahip olduğu, barışçı toplumlarını oluşturduğu bir dünya için bütün insanlarla dayanışabilme adına mücadelemizi sürdürüyoruz. Barış, sevgi, saygı, dayanışma yolunda kaybedilen insanlarını anısını önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Başkan Uysal, konuşmasının ardından Tedik’in ailesiyle birlikte önce kadınlar maçının başlama vuruşunu gerçekleştirdi ve sonrasında 18 Haziran’a kadar devam edecek turnuvanın erkekler kategorisindeki ilk maçının başlama vuruşunu yaptı.

Kaynak: İHA