Alanya'da Paraşütçüler Yarışıyor

Antalya’nın Alanya ilçesinde 35 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası’nın 1. etabı başladı.

Türk Hava Kurumu (THK) ve Uluslararası Havacılık Federasyonu, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın (ALTAV) ortak çalışmasıyla düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 1. Etabı başladı.

Ülke genelinden 35 sporcunun havada süzüldüğü yarışta sporcular, 700 metre yükseklikteki Yassıtepe kendileri boşluğa bıraktı ve yaklaşık 20 dakikada havada kaldıktan sonra Kleopatra Plajı’ndaki noktaya iniş yaptı. Belirlenen hedefe en yakın iniş yapan sporcular dereceye girdi.

Yarışma hakkında açıklama yapan THK Havacılık ve Eğitim Müdürü Bekir Akyüz, Türkiye Hedef Yamaç Paraşütü Şampiyonasına ilk etap yarışlarıyla başladıklarını belirtti.



"En iyilerin katıldığı finali yapacağız"

Yarışmanın 6 etaptan oluştuğunu söyleyen Akyüz, “Şampiyona Uluslararası Havacılık Federasyonu adına THK tarafından gerekleştirildi. Alanya’daki yarışlar da bu şampiyonanın ilk etabı. İkinci, üçüncü etabı da Erzincan’da, Eskişehir’de yapılacak. Etapların tamamlanmasının ardından en iyilerin katıldığı finali yapacağız. Böylece 2018 yılında Türkiye’yi yamaç paraşütünde temsil edecek milli takım da oluşmuş olacak" dedi.



"Başarılı sporculara kupa ve madalyalarını vereceğiz"

Yarışma organizatörü Ergun Ulu ise Uluslararası Havacılık Federasyonu onaylı yarışmadan puan alan sporcuların uluslararası yarışlarda milli takım adına Türkiye’yi temsil edeceklerini belirtti.

Ulu, "Şampiyonanın birinci ayağı yarın yapılacak atlayışlarla sona erecek. Başarılı sporculara kupa ve madalyalarını vereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA