Antalya'da Yaz Spor Okulları Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi yaz spor okulları törenle açıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, çocuklara spor bilincini aşılamak, sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak, özgüven ve takım ruhu aşılamak, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla başlatılan yaz spor okulları için Atatürk Spor Salonu'nda tören düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, çocukların sporla kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılacağını belirterek bu konuda ailelere büyük iş düştüğünü kaydetti.

Çocukların elinden tutarak onları ülkeye, millete fayda sağlayan, gururlandıran geleceğin sporcuları, sağlam nesiller olarak yetiştirmek gerektiğini aktaran Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.' sözlerini anımsattı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İzzet Tekeli ise çocukların sporla sağlıklı bir yaşam, özgüven, ahlaki değerler edindiklerini belirterek, 'Ülkemizin geleceği gençler, sporumuzun yapı taşlarını oluşturacak. Ülkemizi hem olimpiyatlarda hem de dünya şampiyonalarında temsil edeceksiniz. Yaz spor okullarında seçtiğiniz branşlarda hepinize başarılar diliyorum.' dedi.

Açılış konuşmalarının ardından cimnastik, eskrim, masa tenisi, kick boks, tekvando ve akrobasi gösterileri yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü işbirliğinde 8-15 yaş arasındaki sporculara yönelik düzenlenen yaz spor okullarında, 19 ilçenin tamamında ve 32 branşta yaklaşık 35 bin öğrenci, ücretsiz spor yapma imkanı bulacak.

Kaynak: AA