Aşçılardan Canlı Yayında Hakaret İddiasıyla Tepki

TAŞKAPON Genel Başkanı Tufan: '(Hakaret iddiaları nedeniyle) Hukuksal olarak mücadelemiz sürdürdüğümüz Erman Toroğlu'na elini vicdanına koyarak bizlerden özür dilemesi çağrısında bulunuyoruz'.

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Gökhan Tufan, bir televizyon programında aşçılara hakaret edildiğini iddia ederek, camia olarak özür beklediklerini belirtti.

Tufan, yaptığı yazılı açıklamada, özel bir kanalda canlı yayında aşçılar ve aşçılık mesleği üzerine spor yorumcusu Erman Toroğlu'nun incitici ithamlarda bulunduğunu savundu.

Olaydan camia olarak büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Tufan, sektör üyelerinin Toroğlu'ndan özür beklediklerini kaydetti.

Futbolun ve futbolcunun konuşulması gereken programda aşçılık mesleği ve bu mesleği icra eden kişilere yönelik rencide edici sözlerin sarf edildiğini öne süren Tufan, şunları kaydetti:

'Erman Toroğlu'nun mesleğimiz ve meslektaşlarımız adına genelleme yapıp sarf etmiş olduğu sözler asla kabul edilebilir değildir. Biz aşçıları adam satan, fırsatçı ve mesleki etik kurallardan uzak birer cahil gibi gösteren talihsiz cümlelerin sahibi Erman Toroğlu'nu ve olaya sessiz kalan kanalı şiddetle kınıyor, tepkimizi bildiriyoruz. Herkes haddini bilmeli ve ağızdan çıkan kelimelerin nereye gideceğini ve kimleri rencide edeceğini düşünerek buna göre davranılmalı, insan haddini bilmelidir. Burada bu sözlere muhatap kalan bir kişi değil, son yılların en popüler mesleki gruplarından biri olan, sayısı 100 binleri aşmış biz şefleriz. Ben Türkiye'de ekmeğini aşçılık mesleğinden kazanan ve sayıca yüksek camiamız adına RTÜK'ü göreve davet ediyorum. Hukuksal olarak mücadelemiz sürdürdüğümüz Erman Toroğlu'na elini vicdanına koyarak bizlerden özür dilemesi çağrısında bulunuyoruz.'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şanlıurfa Aşçılar ve Pastacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ede de sektörün diğer temsilcilerinin de yaşanan olaya sessiz kalmaması gerektiğini iddia ederek, mesleğin her mensubunun onuruna sahip çıkmasını beklediklerini aktardı.

Toroğlu, bir televizyon programında aşçıların da futbolcular gibi kişiyi bir anda satabilecek yapıda olduğunu iddia etmişti.

Kaynak: AA