Muay Thaicilerin Televizyon Kavgası

Muay Thai Federasyonu Disiplin Kurulu, otelde televizyon nedeniyle yaşanan kavgada oda arkadaşı Nadir Erol'u burun, kaş ve kafasından yaraladığı için sporcu Ferhat Yıldırım'a 2 yıl men cezası verdi Federasyon Başkan Vekili Hasan Yıldız: 'Gençlikten, cahillikten kaynaklanıyor. Zaten olayın yaşandığı günün sabahı da Ferhat hemen gönderildi'

MUSA SAMUR - Türkiye Muay Thai Federasyonu Disiplin Kurulu, sporcu Ferhat Yıldırım'a, otelde oda arkadaşı Nadir Erol'u burun, kaş ve kafasından yaraladığı için 2 yıl men cezası verdi.

Türkiye Muay Thai Federasyonunun 16-27 Mart tarihlerinde Antalya'da düzenlediği 'Şehit Polis Fethi Sekin Büyükler ve Gençler Türkiye Şampiyonası'nda tatsız bir olay yaşandı.

Muay Thai sporcusu Ferhat Yıldırım, Alanya ilçesindeki organizasyonda 24 Mart Cuma günü yapılan müsabakaların ardından sporcu Nadir Erol ile kaldıkları otelde tartıştı. Otel odasında yaşanan kavgada Nadir Erol, burun, kaş ve kafasından yaralandı.

Federasyon Disiplin Kurulu, 30 Mayıs Salı günü toplanarak yaşanan olayı değerlendirdi.

Murat Önder başkanlığında, avukat üyeler Kaan Özgür Kayıcı ve Sebahattin Çetin'in katılımıyla yapılan toplantıda alınan ve federasyon internet sitesinden yayımlanan kararda 'Nadir isimli sporcunun burun, kaş ve kafasından yaralandığının bilgi ve belgelerden anlaşıldığı' belirtildi.

Ferhat'a disiplin ve ceza talimatı uyarınca 2 yıl süreyle müsabakalardan men cezası verildi.

Sporcu Nadir Erol'un, Ferhat Yıldırım hakkında adli makamlara da suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

- 'Televizyonu kapat' tartışması

Muay Thai Federasyonu Başkan Vekili Hasan Yıldız, sporcuların televizyon nedeniyle tartıştıklarını söyledi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç sporcuların İçel'den aynı kafileyle Antalya'ya geldiklerini belirterek, 'Tartışma televizyon nedeniyle yaşanmış. Biri televizyonu kapat demiş öteki kapatmamış, kavga da bu yüzden çıkmış.' dedi.

Otelin lobisinde olayı öğrendiklerini ve tutanak düzenleyerek zaman geçirmeden Nadir Erol'u hastaneye gönderdiklerini dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

'Sporcuların ikisiyle de konuştum. Tutanak hazırlandı. Ferhat'a niye yaptığını sordum. 'Nadir, başka bir spor dalı yapıyor. Özel bir teknikle boynumu sıkıştırmaya, kırmaya çalıştı. Ben de panik yaptım, vurmak zorunda kaldım' şeklinde cevap verdi. Aynı kategori sporcuları değiller, yani rakip bile değiller. Gençlikten, cahillikten kaynaklanıyor. Zaten olayın yaşandığı günün sabahı da Ferhat hemen gönderildi. '

Kaynak: AA