A Milli Erkek Basketbol Takımı, Sağlık Kontrolünden Geçti

2017 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncuları; sağlık kontrolünden geçti.

31 Ağustos - 17 Eylül tarihleri arasında Türkiye’nin bir grup ve finallerine ev sahipliği yapacağı 2017 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Erkek Basketbol Takımı’nda aday kadroda bulunan oyunculardan Cedi Osman, Doğuş Balbay, Can Maxim Mutaf, Furkan Korkmaz, Erkan Veyseloğlu, Mehmet Yağmur, Furkan Aldemir, Okben Ulubay, Barış Hersek, Sinan Güler, Göksenin Köksal, Ege Arar, J. Metecan Birsen, Semih Erden, Berk Uğurlu ve Metin Türen Acıbadem Sports’ta sağlık kontrolünden geçti.

Detaylı kan tetkikleri yapılan sporcular; ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Sağlık kontrollerine, akciğer, kardiyak testleri ve radyolojik kontroller ile devam edildi.

Sağlık kontrolüyle birlikte millilere, "Monilabb Sakatlık Risk Analizi" ölçümü de yapıldı. Oyuncular, vücudun sakatlanmaya yatkın bölümlerini ve yüzdelerini belirleyen bu analizden çıkan sonuçlara göre, turnuvaya hazırlık döneminde koruyucu programlara tabi tutulacaklar.

Kaynak: İHA