'Önce Yunanistan, Sonra Madalya'

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın oyuncusu Birsel Vardarlı Demirmen: 'Önemli olan yarın kazanmak. Yarın maçı kazanamazsak madalya umudumuz kalmayacak' 'Yunanistan dün Rusya karşısında ne kadar iyi bir takım olduğunu gösterdi. Onlara karşılık vererek en iyi şekilde savaşıp sahada kendi basketbolumuzu ortaya koyacağız' 'Türk halkı bizi desteklemeye devam etsin. Onların güvenini boşa çıkarmayacağız'

ERKAN TİRYAKİ - A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyuncusu Birsel Vardarlı Demirmen, 2017 Avrupa Şampiyonası'nda yarın çeyrek finalde karşılaşacakları Yunanistan karşısında galip gelmek istediklerini belirterek, 'Önce Yunanistan'ı yeneceğiz sonra madalyayı düşünmeye başlayabiliriz.' dedi.

Birsel Vardarlı Demirmen, yarın oynanacak Yunanistan maçı öncesi AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

En önemli maçın şu an için çeyrek final karşılaşması olduğunu vurgulayan deneyimli basketbolcu, 'Önemli olan yarın kazanmak. Yarın maçı kazanamazsak madalya umudumuz kalmayacak. Önce Yunanistan'ı yeneceğiz sonra madalyayı düşünmeye başlayabiliriz.' ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın iyi bir takım olduğunu ve Milli Takım olarak sahada en iyi basketbolu ortaya koymaları gerektiğini anlatan Birsel, 'Kesinlikle kazanmak istiyoruz. Kaybedersek 5 ila 8. sıra için klasman maçı oynamak zorunda kalacağız. Çok önemli bir maç. Yunanistan dün Rusya karşısında ne kadar iyi bir takım olduğunu gösterdi. Onlara karşılık vererek en iyi şekilde savaşıp sahada kendi basketbolumuzu ortaya koyacağız. Çok iyi ve yetenekli oyuncuları var. Çok savaşan bir takım.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Türk halkı bizi desteklemeye devam etsin'

Birsel, son yıllarda kadın basketbolunun büyük başarılar yakaladığını hatırlatarak, Türk halkının kendilerine olan desteği devam ettirmesini istedi.

Çeyrek final maçı için yarın Türkiye'den takımın ailelerinin geleceğini aktaran Birsel, 'Taraftarımızın tribünde olması bizi motive edecek. Aileler gelecek buraya. Herkes sahada daha bir coşkuyla oynayacaktır. Türk halkı bizi desteklemeye devam etsin. Onların güvenini boşa çıkarmayacağız. Bize güvenmeye devam etsinler.' diye konuştu.

- 'Avantajımız dinlenmek'

Birsel, Yunanistan karşısında en büyük avantajlarından birisinin rakiplerine göre daha fazla dinlenme imkanı bulmaları olduğunu aktardı.

Gruptaki son maçlarını 19 Haziran Pazartesi günü Belarus karşısında oynadıklarını hatırlatan 33 yaşındaki basketbolcu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Belarus maçını rotasyonlu oynadık. Dinlenme fırsatlarımız oldu.İki gündür kısa antrenmanlar yapıyoruz. Dinlenen taraf biziz. Yunanistan dün gece oynadı ve yarın da maç erken saatte. Bu bizim için bir avantaj. Bunu sahada enerji açısından iyi kullanmamız gerekiyor. Pota altında daha etkiliyiz onlara göre. Hollingsvorth'ü İtalya maçında olduğu gibi iyi kullanmamız lazım. Onun performansı da önemli. Yunanistan'da bizim uzunlarımıza karşı önlem alacaktır. Umarım kazanan biz oluruz.'

Kaynak: AA