Altın Kolye Futbol Turnuvası, Trabzon'dan Yeniden Düzenlenecek

Altın Kolye Futbol Turnuvası Trabzon'da yeniden düzenlenecek.

1977-1983 yılları arasında 7 yıl üst üste yapılan, dönemin Trabzonspor yetkilileri tarafından organize edilen Altın Kolye Futbol Turnuvası, Bizim Neslin Uşakları (BNU) tarafından 16 Temmuz - 3 Ağustos arasında 'BNU Altın Kolye Futbol Turnuvası' adı altında yeniden gerçekleştirilecek.

Turnuvanın tanıtım toplantısına eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Özkan Sümer, eski Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor Altyapı Sorumlusu ve eski oyuncusu İhsan Derelioğlu, teknik direktör Ömer Uzun, ASKF Başkanı Cahit Ertem ve Bizim Neslin Uşakları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergun Demirsoy ile davetliler katıldı.

Demirsoy, geçmişte unutulmuş bir turnuvayı yaşatmak istediklerini belirterek, 'Trabzon'un spor ve mahalle kültürüne önemli katkıları olan Altın Kolye Turnuvasını yeniden organize etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mahalle kültürünü, birlikteliği, kaynaşmayı hatırlamak ve hatırlatmak adına karnaval havasında geçeceğine inandığımız turnuva kazananlarına Altın Kolyenin yanında sürpriz hediyelerde vermeyi planlıyoruz.' diye konuştu.

Sümer ise geçmişte yapılan bu turnuvanın yeniden hayata geçirilme isteğinin inanılmaz değerli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Altın Kolye adı ile bağımlı değil, asıl büyük ödülü çocuklar. Kasabalardan ve köylerden dahil olan çocuklar. Trabzonspor'un altın çağının iştirakçisi olmuşlardır. Trabzonspor'dan uzak olan çocuklarımızı bu yollarla Trabzonspor ile buluşmalarını sağladık. Bu mozaik oluşumunun elbette Trabzonspor'a olumlu yansımaları oldu. Trabzonspor bu değerlerden ve kendinden uzaklaştıktan sonra artık bu büyük sorunları yaşar hale gelmiştir. Tabii burada buna bir çözüm değil, insan üretme yönündeki işlevini bir yolla beraber devam ettirmek yönündeki bir çabadır. Trabzonspor'a geleceğimiz zaman çok dertli tarafları var ona hiç gelmek istemiyorum.'

Tekelioğlu da yıllar sonra bu turnuvanın hatırlanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, 'Hiç bir beklenti olmadan buna sahip çıkılması bizi onurlandırdı. O turnuvaların en fazla yükünü çekenlerden birisiyim. Çok karma bir oluşumdu. İnanılmaz güzel organizasyonlardı. Trabzon'da sporun sosyalleşmesine inanılmaz katkısı olmuştu.' diye konuştu.

Trabzonspor Altyapı Sorumluluğu görevine getirilen İhsan Derelioğlu, şehirde altyapı bilincinin kaybolduğunu belirterek, 'Trabzonspor'un önemli bir taraftar kitlesi 15 ile 20 yaş arası özellikle sosyal medya ile beslenen bir gençlik. Bizim burada bugün konuştuklarımızı sanıyorum ömürleri boyunca duymadılar. Bu bilinci bizim Neslin Uşakları belki yeni neslin uşakları aktarma noktasında çok önemli bir görev üstelenmiş durumda.' ifadesini kullandı.

Bugün bir aile çocuğunu bir futbol takımına verdiği zaman ondan ne geri dönüş olacak hesabını yapmaya başladığını belirten Derelioğlu, 'Biz o günlerde arkadaşlık, takımdaşlık ve bir birine yardım etmeyi öğrendik. O günlerde futbol oynarken profesyonel olmak aklımızda yoktu. Kendi aramızda sokaklarda aldığımız zevk, orada kazandığımız duygu bizim için çok önemliydi. Ondan sonra bir çoğumuz A takıma çıktık.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA