Akseki'de Dağ Koşusu Heyecanı

10. Aroma Akseki Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası, 1 Temmuz'da yapılacak.

Atletizm Federasyonu Koordinatörü Hasan Babaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın Akseki ilçesindeki doğal parkurun dağ koşusu için uygun olduğunu belirtti.

Şampiyonaya 300'e yakın sporcunun katılacağını ifade eden Babaç, 'Bu sporcular arasında 7 kez Avrupa şampiyonu olan Antalya bölgesinden Ahmet Arslan, dünya gençler şampiyonu Ferhat Bozkurt, Ramazan Karagöz, dünya gençler ve dünya yıldızlar şampiyonu Bahar Atalay, Ahmet Alkanoğlu gibi Avrupa ve dünyada başarılı sporcularımız da bu yarışmada kıyasıya mücadele edecek.' dedi.

Koşuya katılacak sporcuların 4 ayrı kategoride mücadele edeceğine işaret eden Babaç, parkurun genç bayanlar ve genç erkeklerde 6 bin 500, büyük bayanlar ve büyük erkeklerde ise 13 bin metre olacağını ifade etti.

Babaç, Avrupa, Balkan ve dünya şampiyonalarında alınan başarılarla dağ koşularına ilginin her geçen gün arttığını belirterek, ''Akseki Dağ Koşusu bu yıl da yine kıyasıya rekabete, heyecana ve başarılı derecelere sahne olacak.' ifadesini kullandı.

Geçen yıl Dünya Dağ Koşuları Federasyonu kongresinde yeni bir karar alındığını hatırlatan Babaç, 'Geçtiğimiz yıllarda gençlerde koşu mesafesi 4 bin 200 metre iken, bu mesafe 6 bin 500 metreye, büyüklerde ise mesafe 12 bin 600 metre iken 13 bin metre olarak değiştirildi. Yarışma parkurunda yeni düzenlemeler yapılarak Akseki parkuru yeni statüye uygun hale getirilecek.' diye konuştu.

Öte yandan, Akseki'deki koşuda kategorisinde ilk dörde girecek sporcular, 30 Temmuz'da İtalya'da yapılacak Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanacak.

Kaynak: AA