Türkiye Rüzgar Sörfü Ligi

Bu sene 4 ayaktan oluşacak organizasyon 29 Haziran'da Seferihisar'da başlayacak.

Bu sene 4 ayak üzerinden düzenlenecek Türkiye Rüzgar Sörfü Ligi 29 Haziran'da İzmir'in Seferihisar ilçesinde başlayacak.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Türkiye Yelken Federasyonu koordinesinde düzenlenecek Türkiye Rüzgar Sörfü Ligi'ne Seferihisar, Dikili ve Çeşme Belediyeleri ile Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesinin ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Ligde ilk ayak yarışlarının 29 Haziran-2 Temmuz'da Seferihisar Sığacık Akarca Plajı'nda, ikinci etabın 13-16 Temmuz'da Dikili Çandarlı Doğu Plajı Temteks Sitesi'nde, üçüncü ayak yarışlarının 3-6 Ağustos'ta Urla Torasan'da, son etabın ise 17-20 Ağustos'ta Çeşme Alaçatı'daki Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübünde yapılacağı kaydedildi.

Türkiye Rüzgar Sörfü Ligi 4. ayak yarışlarının aynı zamanda Türkiye Rüzgar Sörfü Şampiyonası olarak düzenleneceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, ligi her geçen yıl büyütmeyi hedeflediklerini, burada dereceye girecek genç sporcuları 2018'de yurt dışında düzenlenecek yarışlara göndereceklerini belirtti.

Su sporlarının Türkiye'nin uluslararası alanda tanıtılması ve turizm açısından çok önemli olduğunu bildiren Öztürk, şunları kaydetti:

'Türkiye Rüzgar Sörfü Ligi sayesinde sörfçülerimiz dört ayrı yerde yarışma zevkini tadacak. Ege'nin neredeyse her noktası sörf turizmi için biçilmiş kaftan. Yarışlar sayesinde yeni tanıtım fırsatları yakalanacak. Ülkemize ve bölgemize havadan para kazandıran sörf sporu sayesinde turizmde daha ileri gideceğiz. Yarışlara ev sahipliği yapan belediyelerimize ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Rüzgar Sörfü Ligi'nde yarışacak sörfçülerimize başarılar dilerken, sörf tutkunlarını ve halkımızı soluk soluğa geçecek yarışları izlemeye davet ediyoruz.'

Kaynak: AA