Gökhan İnler Açıklaması 'Mesut Özil'de Aynısını Yaşadı'

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan İnler, Türkiye A Milli Takımı’na davet edilmeyişiyle alakalı ilk kez konuşarak, "Alman Milli Takımı’nda da Mesut Özil’de aynısını yaşadı" dedi.

Türk asıllı İsviçreli futbolcu Gökhan İnler, milli takımı seçme sürecinde Türkiye’den kendisine teklif gelmediğini iletirken, bu süreç ile alakalı İhlas Haber Ajansı muhabiri Doğan Gündoğdu’nun sorularını yanıtladı.

Tecrübeli orta saha, İsviçre Milli Takımı’nda oynamasının sebeplerini şöyle aktardı:

"Ben Zürih’te oynarken, orada Türk Milli Takımı’nın paf takımına çağrıldım. Orada da antrenör Reha Kapsal idi. İskoçya’ya karşı oynanan maçtı hatta. İkinci yarı oynadım orada ondan sonra da hiç çağrılmadım önemli maçlar için. Sonrada bana Türkiye’den bir çağrı gelmedi bende bir şey duymadım. O zamanlarda İsviçre medyasına da demiştim ben Türkiye için oynamak istediğimi. Sonra yine teklif olmadı ve bende kulübümle idmanlara devam ettim. Daha sonasında İsviçre’nin A milli hocası geldi bana ve "Seni İsviçre’ye kazandırmak istiyorum" dedi.

Onlar bana herşeyi verdi. İsviçre’de değer verdiler bana ve bende onlara o değeri vermek istedim."

"Mesut Özil’de aynısını yaşadı"

Geçmişte milli takımın kendisine davet göndermemesinin birçok gurbetçi futbolcunun da başına geldiğini de aktaran İnler, "Önceden öyleydi. Şimdi Türkiye bunu daha iyi yapmaya çalışıyor. Benim zamanımda örneğin Alman Milli Takımı’nda Mesut Özil olsun, aynısını yaşadı. Ben onlardan daha yaşlıyım. Bende üzüldüm tabi. Bende isterdim milli takımın oyuncusu olmak. Kısmet değilmiş ancak onlarda aramayınca bizde üzülüyoruz. Türkiye için oynamayı isterdim ancak ben futbolcuyum..." açıklamasını yaptı.

Keşke...

Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu’ndan geri dönüş olup olmadığını sorulması üzerine Gökhan İnler, "Görüşmeler oldu tabi. Fatih Terim ve Şenol Güneş ile bu konular hakkında fazla konuşmadık. Görüşmeler olduğunda, "Keşke...". Keşke de ama sizinde bir şey yapmanız lazımdı ama. Ne diyeyim yani çeviremem ama kariyerimde böyle devam edecek" dedi.

Kaynak: İHA