Neymar Jr's Five Türkiye Büyük Finali'ne Katılacak Takımlar Belli Oldu

Geçmiş zamanlarda mahalle aralarında oynanan ‘saf’ futbolu canlandırmak için Red Bull sporcusu Neymar Jr’ın adıyla düzenlenen sokak futbolu turnuvasının Türkiye elemeleri sona erdi. Anadolu’nun dört bir yanında yapılan turnuva büyük ilgi gördü, toplam 678 takım maçlara kayıt oldu. Şehirlerinin en iyisi olmayı başaran ekipler, 10 Haziran’da İstanbul’da düzenlenecek Türkiye Büyük Finali’ne katılacak.

Seneler geçtikçe daha çok endüstriyelleşen futbolun saf halini canlı tutmak amacıyla düzenlenen Neymar Jr’s Five turnuvasının Türkiye elemeleri tamamlandı, şampiyonlar belli oldu. Red Bull sporcusu ve dünyaca ünlü futbolcu Neymar Jr’ın da destek verdiği turnuva büyük ilgi gördü. Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden seçilen 11 ilde yapılan organizasyona 678 takım katıldı.

Nefes kesen karşılaşmaların ardından Konya’dan San Marino, Bursa’dan Big Bosses, İzmir’den Müptezeller, Denizli’den 52 Sport, Ankara’dan Günaydın, İstanbul’dan Karacabey F.C, İstan F.C, Bitse de Gitsek, Saplantı F.C, Trabzon’dan Los Galaktikos, Çanakkale’den Boca, Tekirdağ’dan ise xxx 10 Haziran’da İstanbul’da düzenlenecek Türkiye Büyük Finali’nde mücadele etmeye hak kazandı.

Türkiye finalinin kazanan takımı ise Temmuz ayında Brezilya’daki dünya finaline gidecek.

Kadınlar da mücadele etti

Neymar Jr’s Five turnuvasının Ankara elemelerinde sadece kadınlardan oluşan bir takım da mücadele etti. Bilkent Wolves, erkeklere karşı başarılı olmaya çalıştı. Wolves istediği performansı sahaya yansıtamasa da organizasyona renk kattı. Takım kaptanı Gizem Turşucu da redbull.com’a verdiği röportajda, “Top oynamaktan çok, sevdiğimiz insanlarla futbol oynamak mühim olan” ifadesini kullandı.

Binlerce maç, tek şampiyon

Dünya çapında büyük bir kitleye hitap eden Neymar Jr’s Five’ta centilmenlik dışında kural yok. 16 ile 25 yaş arasındaki her oyuncu turnuvaya katılabiliyor. Takımlar, 25 yaşından büyük sadece iki kişiyi kadrosuna katabiliyor. Turnuvanın en önemli özelliği ise gol yiyen takımdan bir oyuncu çıkıyor ve eksik kalan takım artan baskı altında maça devam ediyor. Takımlardan birinin son oyuncusu çıktığında veya 10 dakikalık oyun süresi dolduğunda maç sona eriyor ve maçın kazananı ilan ediliyor.

Özel kurallara sahip turnuva geçen sezon tam 53 ülkede düzenlenmişti. 99 bin 909 oyuncunun katıldığı Neymar Jr’s Five, 25 bin 980 takımla gerçekleşmişti. Maç başına atılan gol ise 3.24 olmuştu.

Kaynak: İHA