'Final Maçına Çıkacağız'

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Mete: 'Ligin en iyi takımlarından biri olan Aytemiz Alanyaspor ile oynayacağız. Bu maç bizim final maçımız olacak' 'Kazanmakla da bitmiyor, kazandıktan sonra Trabzon'daki maçın skoruna göre yerimiz belli olacak'

FİKRET DELAL - Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor'un basın sözcüsü Saffet Mete, Aytemiz Alanyaspor ile yarın yapacakları maçın kendileri için final niteliğinde olduğunu söyledi.

Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman, yeşil-mavili takımın ligde kalacağını dile getirdiğini ifade ederek, 'Soruyorlardı, bildiğiniz bir şey mi var, diye. Bildiğimiz tek şey, bu takıma olan inancımızdı. İdmanlarda verilen emeği görüyorduk. Futbol şansı yanımızda değildi. Bir türlü de bunu kıramamıştık.' diye konuştu.

Son 5 haftaya risk ve sıkıntılarla girdiklerini belirten Mete, ortaya konulan mücadeleyle gelinen noktada, ligde kalma adına umutlarının arttığını vurguladı.

Futbolda şansın da olduğunu anlatan Mete, ancak hep buna yönelik değerlendirmelerle takıma ve futbolculara haksızlık yapıldığını ifade etti.

Sezon boyunca bazı hatalar yaptıklarını, şimdi bunları konuşmanın zamanı olmadığını dile getiren Mete, şunları söyledi:

'Önümüzde zorlu bir 90 dakika var. Ligin en iyi takımlarından biri olan Aytemiz Alanyaspor ile oynayacağız. Bu maç bizim final maçımız olacak. Bu maçı kazanmamız lazım. Kazanmakla da bitmiyor, kazandıktan sonra Trabzon'daki maçın skoruna göre yerimiz belli olacak.'

Mete, taraftarları bu önemli karşılaşmaya beklediklerini sözlerine ekledi.

- 33 puanla 16. sırada

Adanaspor ve Gaziantepspor'un son iki sırayı almasının kesinleştiği Süper Lig'den düşecek 3. takım, yarın yapılacak maçlarla belli olacak.

Çaykur Rizespor, son hafta maçları öncesinde 33 puanla 16. sırada yer alıyor. Rize ekibi, Aytemiz Alanyaspor karşısında kazanıp, 35 puanla 15. sırada bulunan Bursaspor'un deplasmanda Trabzonspor'a puan kaybetmesini bekleyecek. Çaykur Rizespor'un ikili averajda Bursaspor'a üstünlüğü bulunuyor.

Kaynak: AA