İTÜ'nün Uydu Takımı Dünya Birincisi Oldu

İTÜ Apis ArGe Uydu Takımı, NASA sponsorluğunda ABD'de düzenlenen yarışmanın “kritik tasarım” dalında dünya birincisi seçildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) APİS Ar-Ge Uydu Takımı, NASA Sponsorluğuyla Amerika'da düzenlenen 'CanSat Competition 2017' yarışmasının 'kritik tasarım' dalında dünya birinciliği elde etti.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, ABD’nin Teksas eyaletinde 9-11 Haziran'da düzenlenen organizasyona Corendon Airlines sponsorluğunda katılan İTÜ APİS Ar-Ge Uydu Takımı, 'Princeton', 'Manchester', 'Virginia Tech' gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinin de yer aldığı yarışmada kritik tasarımda dünya birincisi oldu. Ekip aynı zamanda genel klasmanda dünya dördüncülüğü ile Avrupa ve Türkiye birinciliğine ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen takım lideri Mert Menekşe, dünya birinciliği hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.

Türkiye'ye birincilik getirmekten büyük gurur ve mutluluk duyduklarını anlatan Menekşe, 'Her organizasyonda, her etkinlikte bizlerle birlikte olan Corendon Airlines’ın desteğini bu yarışmada da fazlasıyla hissettik. Bu yıl Corendon Airlines desteğiyle daha nice başarılara imza atacağız.” ifadelerini kulladı.

Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer de APİS Takımı’nın elde ettiği birinciliğin ülke adına gurur verici olduğunu kaydetti.

Karaer, dünya birinciliği hedefiyle yola çıkan takımın verdiği sözü tuttuğunu aktararak, 'Ülkemize kritik tasarımda birinciliği getirdiler. Bir İTÜ mezunu olarak, kendi okulumdan çıkan böylesine başarılı bir takımı desteklemekten gurur duyuyorum. Corendon Ailesi olarak APİS Takımı’nın daha nice başarılara imza atacağına yürekten inanıyoruz.' görüşlerini iletti.

Apis Ar-Ge Uydu Takımı, Moğolistan’da düzenlenecek 'APSCO Cansat International Competition 2017' ve 25-27 Ağustos 2017’de Ankara’da düzenlenecek olan 'TÜRKSAT model uydu yarışmasına' da katılacak.

Kaynak: AA