Basketbolda Maçın Ardından

TBF CEO'su Onan:'Kızlarımızla gurur duyuyoruz. Grupta birinciliği garantiledik ve çeyrek finaldeyiz' A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Memnun:'Kararlı bir şekilde oynadık ve kazandık. Bütün oyuncularımı yürekten kutluyorum'

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan, 2017 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finale kalmayı garantileyen A Milli Takım'ın oyuncularıyla gurur duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin İtalya'yı 54-53 yendiği maçın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Onan, B Grubu'nu son maçlar öncesi lider bitirmeyi garantilediklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

'Müthiş bir performans ortaya koyduk takım olarak. Kızlarımızla gurur duyuyoruz. Grupta birinciliği garantiledik ve çeyrek finaldeyiz. Sonuna kadar turnuvada kalma hakkı kazandık. Çok mutluyuz. Böyle giderlerse de önümüz açılır.'

Türk Hava Yolları'yla Babalar Günü nedeniyle ortaklaşa hazırladıkları reklam filmiyle milli basketbolculara yaptıkları sürprize de değinen Onan, 'Herkes çok sevimli bulmuş. Aslında bugünlerde ihtiyacımız olan milli duyguyu pekiştirmek adına da önemliydi. Herkesten teşekkür geliyor. Aldığımız galibiyetle de bu reklam filmi aynı güne denk geldi.' ifadelerini kullandı.

- Beşok: 'Artık Prag'dayız'

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, çeyrek finale kaldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Çok güzel ve çekişmeli bir maç olduğunu vurgulayan Beşok, 'Liderlik için önemliydi. Şimdi dinlenme fırsatı bulacağız. Artık Prag'dayız. Oraya kadar iyice dinlenip çeyrek final maçına çıkacağız. Takımın performansını beğeniyoruz ve oyunculardan bunu turnuva sonuna kadar devam ettirmelerini istiyoruz. En iyi şekilde turnuvayı bitireceğiz. Bizim açımızdan stresli bir maçtı. Kazanıp direkt çeyrek finale çıkmak istiyorduk ve bunun stresi vardı. Hollingsvorth muhteşem bir performans ortaya koydu.' şeklinde konuştu.

- Memnun: 'Oyuncularımı yürekten kutluyorum'

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, çeyrek finale kalmayı garantileyen oyuncularını yürekten kutladığı ifade etti.

Çok önemli bir maç oynadıklarının altını çizen Memnun, şunları söyledi:

'Mutluyuz. Büyük bir maç oynadık. Yeni Türk Milli Takımı'nın, dönüm noktası olacak maçlarından biriydi. Geleceğimiz için önemli bir maçtı. Hedefimize tutunduk ve Prag'a gitmeyi garantiledik. Buradan galibiyetle çıkmak önemliydi. Mükemmel bir basketbol oynayamadık. Çok iyi bir takım vardı karşımızda. Maçtan önce oyuncu arkadaşlarla aklımızda bir tek sonuç olduğunu konuştuk. Kararlı bir şekilde oynadık ve kazandık. Bütün oyuncularımı yürekten kutluyorum.'

Hücumda çok fazla atış kaçırdıklarını anlatan Memnun, 'Savunmayla beslenen bir takımız. Hakemler uygulanmayan kuralları uygulamaya başladı. Kolay fauller çalıyorlar. Top kayıpları olmasa daha rahat kazanabilirdik. Bu bir karakter maçıydı, kazandık yolumuza devam ediyoruz. Mutluyuz. Dünya Şampiyonası'nı garantiledikten sonra madalya için sonuna kadar uğraşacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Milli Takım'ın tecrübeli basketbolcusu Şaziye İvegün Üner ise grubun en önemli maçında savunmayı ön plana çıkararak çeyrek finale kalmayı garantilediklerini kaydetti.

Kaynak: AA