Avustralya İşitme Engelliler Takımı'ndan Anlamlı Ziyaret

İşitme engelli sporcular, AvustralyaTürkiye Dostluk Anıtı'nı ziyaret etti.

Samsun'da düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na katılacak Avustralya Takımı, Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtı'nı ziyaret etti.

Samsun'un 18-30 Temmuz tarihlerinde ev sahipliği yapacağı 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'na katılacak Avustralya Takımı'nın yönetici ve sporcuları, iki ülke arasındaki dostluğa dikkati çekmek için Melbourne'deki Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtı'na ziyaret geçekleştirdi.

Avustralya İşitme Engelliler Olimpiyat Takımı'nın kafile başkanı Bryn Davies, basketbol takımı antrenörü Rod Crick, basketbolcular Samuel Quinn, Ramos McRea, yüzücüler Monique Beckwith, Hannah Britton ve diğer görevlilerden oluşan ekip, Türkiye'nin Melbourne Konsolosu Mehmet Uçar tarafından karşılandı.

Konsolos Uçar burada yaptığı konuşmada, olimpiyatlar öncesinde geçekleşen anıt ziyaretin önemli olduğunu hatırlatarak, iki ülke arasında Çanakkale Savaşı'ndan sonra başlayan güçlü bir dostluk olduğunu söyledi.

Antrenör Rod Crick, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avustralya-Türkiye dostluğunu önemsedikleri için anıtta olduklarını söyledi. Crick, 'İlişkiler çok güçlü. Bugün de bunu görebilirsiniz. Türk arkadaşlarım 'Avustralyalıların arkadaş canlısı, iyi insanlar' olduğunu her zaman söylüyorlar. Tanıdığım Türklerin de aynı olduğunu biliyorum.' dedi.

Samsun'daki oyunlara katılma ve Türkiye'yi görmek için sabırsızlandığını aktaran Crick, 'Gitmeyi, oyunları, misafirperverliği görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Daha da önemlisi eğlenmeyi ve iyi vakit geçirmeyi istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Anıttaki program Konsolos Mehmet Uçar'ın konuklarına Türk lokumu ikramında bulunmasıyla sona erdi.

Avustralya İşitme Engelliler Olimpiyat Takımı, Samsun'daki oyunlarda, atletizm, badminton, basketbol, yüzme ve bowling dallarında 28 sporcuyla mücadele edecek.

Kaynak: AA