Kocamaz Açıklaması 'Mersin İdmanyurdu'nu Yeniden Ayağa Kaldıracak Yöneticilere İhtiyaç Var'

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Süper Lig’den 2’nci Lig’e düşen İçel İdmanyurdu’nu hep birlikte ayağa kaldırma çağrısı yaparak, “Kulübü bu hale getirenlerin vebali kaldırması gerekir. Mutlaka bu kulübü yeniden diriltecek, yeniden ayağa kaldıracak yöneticilere ihtiyaç var” dedi.

İçel spor camiası, Başkan Kocamaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda düzenlenen iftar yemeğine, İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, İçel Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Karataş, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İçel Şubesi Başkanı Mesut Bilir, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) İçel Şube Başkanı Abuzer Bilen, İçel İdmanyurdu (MİY) Kulüp Başkanı Mahmut Karak, Tarsus İdmanyurdu (TİY) Kulüp Başkanı Önder Ege ve spor camiasından çok sayıda isim katıldı.

“Stat yine İçellileri bir araya getirecek bir mekana dönüşmeli”

Yemekte, oruçların açılmasının ardından konuşan Başkan Kocamaz, sporun bir kentte ortak payda oluşturduğunu ve insanları bir araya getirdiğini söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana İçel’deki tüm spor kulüplerine destek olmaya çalıştıklarını vurgulayan Kocamaz, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun durumuna da değindi. Kocamaz, “Tevfik Sırrı Gür Stadyumu İçel’in geçmişinde ve sporunda çok önemli bir mekan olmuş, insanları buluşturmuş, birleştirmiş ve İçellilik ruhunun gelişmesine çok büyük katkılar sağlamış. Ama şimdi bu tesisin artık tarih sahnesinden silinmesiyle ilgili bir çalışma var. Biz de bu yerin, yine bu bölgenin insanlarını bir araya getirebilecek bir mekana dönüştürülmesini arzu ediyoruz. Burasının İçel’in bir meydanı olarak değerlendirilmesi, İçel’in kalbinin yine burada atması için projeler hazırlıyoruz. Bu bölgenin İçel Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesine yönelik TOKİ ile de çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Kocamaz’dan İçel İdmanyurdu eleştirisi

İçel’in bir markası olan İçel İdmanyurdu’nun içerisine düştüğü duruma üzüldüklerinin altını çizen Kocamaz, “Daha fazla kötüye gitmemesi gerekir. İnsanların birleşmesi, hem kentine hem de kentin ortak değeri olan İçel İdmanyurdu’na sahip çıkması gerekir. Bizde laf üreten çok ama icraata gelinince ortaya çıkan da maalesef yok” diye konuştu.

İçel İdmanyurdu Kulübü’ne gerçekten destek verebilecek ve kulübün yükünü hep birlikte ayağa kaldırabilecek ve yükü paylaşacak insanlara ihtiyaç olduğunu söyleyen Kocamaz, “Kulüp biz göreve geldiğimizde son hamlelerle o günün yönetimiyle birlikte Süper Lig’e yeniden dönmüştü. Ama arkasından gelen yönetimler bu kulübün geldiği noktada durmasıyla ilgili yeterli çabayı, gayreti gösteremediler ve maalesef geldiği yerin de altına yeniden döndü. Şu anda birleşmeye, bütünleşmeye ihtiyacımız var. Şu anda bu kulübün yükünü kaldırabilecek yöneticilere ihtiyacımız var. Sadece yönetimde isim olsun düşüncesiyle insanların orada yer alması yetmez. Mutlaka bu kulübü yeniden diriltecek, yeniden ayağa kaldıracak yöneticilere ihtiyaç var. Burada herkes işin kolayına sarılıyor. Yönetime gelen kim olursa olsun bütün ümidini İçel Büyükşehir Belediyesi’ne bağlıyor” ifadelerini kullandı.

“Kulübü bu hale getirenler vebali kaldırmalı”

İçel İdmanyurdu’nun şu anda sadece kaldığı tesislere borcunun 8 milyon liranın üzerinde olduğuna dikkat çeken Kocamaz, şunları söyledi: “Bunun yanında sahalardan dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne 5,5 milyon gibi bir borcu olduğu söyleniyor. Bunları da üst üste getirdiğiniz zaman gerçekten bu kulübü bu hale getirenlerin bu vebali kaldırması gerektiğini bir kez daha yinelemek istiyorum. Yani ben kulüp yöneticisi olacağım ama herkes getirsin bana parayı versin, ben yöneteyim diye bir şey yok. Hiç kimse böyle bir taşın altına elini koyamaz. Oysa bizim bu taşın altına gövdesini koyacak insanlara ihtiyacımız var.”

“Bu kulübü hep birlikte ayağa kaldıralım”

İçel İdmanyurdu’nu hep birlikte ayağa kaldırma çağrısı yapan Kocamaz, “Buradan tüm İçel’e sesleniyorum, iş adamlarımıza sesleniyorum, siyasetçilerimize sesleniyorum, bu kente gönül veren sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum ve diyorum ki; gelin el ele verelim, bu kulübü hep birlikte ayağa kaldıralım. Gerçekten liyakatli, bu kulübe maddi kaynak sağlayabilecek yöneticileri getirelim ve bu kulüp tekrar hak ettiği yere gelsin. Bütün amatör futbol kulüplerimize de bu konuda görev düşüyor. Yıllardır İçel’in yerlisi, İçel’de büyüyen, gönlü İçel için çarpan sporcular, futbolcular maalesef İçel İdmanyurdu’nda çok fazla yer bulamadı. Takımın yarıdan fazlasının İçel kökenli, İçel doğumlu ya da ekmeğini buradan kazanan insanlardan, onların evlatlarından oluşmasıyla ancak bu kulüp daha fazla heyecan bulur, insanlar çok daha fazla sahiplenir ve İçel’i en iyi şekilde de temsil etme imkanını yakalar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA