Turkcell Türkiye Atletizm Şampiyonası

Bursa'daki turnuvada 84. Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası'nın yanı sıra 23 Yaş Altı Şampiyonası ve çoklu branş birinciliği yapıldı Organizasyonda iki Türkiye rekoru kırıldı, bir dalda da standart dışı en iyi derece elde edildi

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından bu yıl 84'üncüsü gerçekleştirilen ve iki gün süren Turkcell Türkiye Atletizm Şampiyonası tamamlandı.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin en köklü ülke şampiyonalarından biri olan Turkcell Türkiye Atletizm Şampiyonasının 84'üncüsü Bursa Atletizm Pisti'nde gerçekleştirildi. 56 yıl aradan sonra ilk kez Bursa'da yapılan şampiyonada 332 atlet yarıştı.

Organizasyonda iki Türkiye rekoru kırıldı, bir dalda ise standart dışı en iyi derece elde edildi.

Büyükler 3000 metre su engellide birinciliği alan 17 yaşındaki Derya Kunur, 10:07.91'lik derecesiyle Türkiye gençler rekorunu kırdı. Erkekler 4x100 metre yarışında ise Ertan Öztan, Fatih Aktaş, Abdulkadir Göğalp ve Aykut Ay'dan oluşan ekip 41.51 koşarak Türkiye 23 yaş altı rekorunu 0,27 saniye geliştirdi.

Gençler 110 metre engellide 1998 doğumlu Mehmet Emin Bayram, 14.45'lik derecesiyle standart dışı (106 santim engel) gençlerdeki en iyi dereceyi koştu. Büyükler engel yüksekliğinde koşulan ve rekor tutulmayan bu dalda, bundan önceki en iyi derece 28 yıl önce 1989 yılında Ruhan İşim tarafından yapılmıştı.

- Çekiççiler birinciliği kaptı

Toplam ödülü 20 bin lira olan şampiyonada Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) puan cetveline göre erkekler ve kadınlarda en yüksek puanı yapan 10 atlete para ödülü verildi. Erkeklerde ve kadınlarda en yüksek puanı çekiç atıcılar tutturdu. Erkeklerde Özkan Baltacı bin 111, kadınlarda ise Kıvılcım Kaya Salman bin 106 puanla 3 bin liralık birincilik ödülünü aldı.

Aynı zamanda Komple-Atlet Ligi'nin finali niteliğindeki Dekatlon Türkiye Birinciliği'nde ise bugüne kadar bu şampiyonada elde edilen en iyi sonuçlardan birine imza atıldı. 6 bin 557 puanla birinci olan Ahmet Mustafa Yılmaz ve 6 bin 453 puanla ikinci olan Yunus Pehlevan, Türkiye atletizm tarihinde ilk kez bir dekatlon yarışmasında aynı anda 6 bin 400 puanı aşabilen iki atlet olarak kayıtlara geçti.

Türkiye şampiyonaları 17-18 Haziran'da Ankara'da Türkiye 18 Yaş Altı (Yıldızlar) Şampiyonası, 20-21 Haziran'da ise Bolu'da Balkan seçmesi niteliği taşıyan Türkiye 20 Yaş Altı (Gençler) Şampiyonası ile devam edecek.

Kaynak: AA