Serkan Özden Açıklaması 'Hedefimiz Dünya Şampiyonası'

Grekoromen Güreş A Milli Takım Antrenörü Serkan Özden, Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını devam ettirdiklerini söyleyerek, “Günde çift antrenman yapıyoruz. Hedefimiz Dünya Şampiyonası. Şu an yükleme yapma zamanımız ve sıkı çalışıyoruz” dedi.

Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Güreş Milli Takımı’nda antrenör Serkan Özden, İHA’ya açıklamalarda bulundu. Ramazan’da çalışmaların zor geçtiğini belirten Özden, “Günde çift antrenman yapıyoruz. Hedefimiz Dünya Şampiyonası. Şu an yükleme yapma zamanımız ve çok sıkı çalışıyoruz. Şampiyonaya 2 ay gibi bir süre var. Burada sporcularımızın performanslarını en üst seviyeye çıkarıp çalışmalarımıza devam edeceğiz. Genç sporcularımız da bizimle beraber. Onları A Takım’daki ağabeyleri ile kaynaştırıyoruz. Bu kaynaşmayla da 2020 Olimpiyatları için iyi bir kadro oluşturacağız. Sakat sporcumuz da bulunmuyor. İnşallah Dünya Şampiyonası’nda da iyi sonuçlar alacağız” ifadelerini kullandı.

“Değişen kuralları oyuncularımıza sürekli anlatıyoruz”

Değişen kurallar hakkında da konuşan Serkan Özden, “Avrupa Şampiyonası’nda bu ayak kuralı uygulandı. Şimdi de Dünya Şampiyonası’nda uygulanacak. Dünya Güreş Birliği, seneye tekrar Parter Güreşi’nin geleceğini söylüyor. Büyük ihtimalle de gelecek. Bu değişen kuralları da oyuncularımıza sürekli anlatıyoruz. Sık sık turnuvalara gidip burada kurallar üzerine yoğunlaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA