Akif Canbaş Açıklaması 'Hedefimiz, İlk 3 İçerisinde Yer Almak'

Grekoromen Güreş Milli Takım Antrenörü Akif Canbaş, Dünya Şampiyonası’ndaki hedeflerinin ilk 3 içerisinde yer almak olduğunu söyleyerek, “Her zaman ilk 3 içerisinde yer almak istiyoruz. Ona göre çalışmalarımız var” dedi.

Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Güreş Milli Takımı’nda antrenör Akif Canbaş, İHA’ya açıklamalarda bulundu. Sporcuların oruç tuttuğu için çalışmalarını gece sürdürdüklerini ifade eden Canbaş, “Kampımız Ramazan’a denk geldi fakat ne zaman olursa olsun biz kampımızı yapmak zorundayız. Burada U23 ekibiyle beraber güzel bir çalışma ortamımız var. Önümüzdeki kamp, Dünya Şampiyonası için belirleyici kampımız olacak. En yoğun çalışmaları Ankara Elmadağ’da yapacağız. Ondan sonra Aladağ’da performans yükseltme kampımız olacak. Sonra da elimizdeki en iyi kadroyla Ağustos’un sonundaki Dünya Şampiyonası’nda gideceğiz” diye konuştu.



“Rakiplerimizin videolarını izliyoruz”

Rakiplerin videolarını izleyerek şampiyonaya hazırlandıklarını belirten Canbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sporcu arkadaşlarımızla beraber rakiplerin videolarını defalarca izliyoruz. ‘Kiminle ne maç yapacağız? Hangi taktiklerle güreşeceğiz?’ bunları güreşçi arkadaşlarımız kafasında oturtuyor.”

“Hedefimiz, ilk 3 içerisinde yer almak”

Dünya Şampiyonası’ndaki hedeflerinden de bahseden antrenör Akif Canbaş, “Her zaman ilk 3 içerisinde yer almak istiyoruz. Ona göre çalışmalarımız var. Bu da hiç sürpriz olmaz bizim için. 1 olur veya 3 olur ama ne olursa olsun bu potanın içinde yer almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA