Golbolda Hedef Dünya Şampiyonası Kotası

Son Avrupa şampiyonu Golbol Erkek Milli Takımı, 1523 Eylül'de Finlandiya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda aynı başarıyı elde ederek, Dünya Şampiyonası kotası almayı hedefliyor Erkek Golbol Milli Takımlar Sportif Direktörü Sayyıdan:'Bu yılki Avrupa Şampiyonası bizim için çok önemli. Burada elde edilecek başarı, 2018'de yapılacak Dünya Şampiyonası'na kota veriyor' 'Milli takımımızın şu ana kadar dünya şampiyonalarında ne yazık ki önemli bir derecesi yok. Avrupa şampiyonu olduk, olimpiyatlarda 3. olduk ama Dünya Şampiyonası'nda da başarı elde etmek istiyoruz' Sporculardan Sercan Kaya: 'Ramazan ayında olmamıza rağmen antrenmanlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda hedefimiz finale kadar yükselip, altın madalyayı almak'

TURAN KAZAK - Son Avrupa şampiyonu Golbol Erkek Milli Takımı, 15-23 Eylül tarihlerinde Finlandiya'nın Lahti kentinde düzenlenecek Golbol Avrupa Şampiyonası'nda aynı başarıya ulaşarak, Dünya Şampiyonası'na katılma kotasını elde etmeyi hedefliyor.

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda bronz madalya alarak bir ilke imza atan ve en son Litvanya'nın Kaunas şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda birinci olan Golbol Erkek Milli Takımı, bu yıl da aynı başarıyı elde etmek için kamp çalışmalarını Aksaray Paralimpik Hazırlık Merkezi'nde sürdürüyor.

Erkek Golbol Milli Takımlar Sportif Direktörü Salih Sayyıdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksaray'da gerçekleştirilen kampın 10. gününü tamamladıklarını söyledi.

Kampın 5 gün daha devam edeceğini ifade eden Sayyıdan, eylül ayında yapılacak şampiyonaya kadar takımı en iyi seviyeye getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Sayyıdan, milli takım kadrosunu oluştururken en iyi oyuncuları seçmeye çalıştıklarını ifade ederek, 'Kampımızda daha önce olimpiyat üçüncüsü olmuş 4, Avrupa şampiyonu olmuş 5 sporcumuz yer alıyor. En iyi takımı kurduğumuza inanıyorum. Elimizden geldiği kadar başarılarımızı arttırmaya çalışıyoruz. Ramazandan dolayı gece yarısı sahurdan önce çalışmalarımız oldu, gündüz de ekstra çalışıyoruz. Yoğun şekilde antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.' diye konuştu.

- 'Hedefimiz şampiyonada derecemizi korumak'

Erkek milli takımının son Avrupa şampiyonu olduğuna dikkati çeken Sayyıdan, şöyle devam etti:

'Hedefimiz şampiyonada derecemizi korumak. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Bu yılki Avrupa Şampiyonası bizim için çok önemli. Burada elde edilecek başarı, 2018'de yapılacak Dünya Şampiyonası'na kota veriyor. Milli takımımızın şu ana kadar dünya şampiyonalarında ne yazık ki önemli bir derecesi yok. Avrupa şampiyonu olduk, olimpiyatlarda 3. olduk ama Dünya Şampiyonası'nda da başarı elde etmek istiyoruz. Hem bu yıl hem de gelecek yıl şampiyon olup, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılmayı garantilemek istiyoruz.'

- Sercan: 'Takımımızın morali şu an çok iyi seviyede'

Sporculardan Sercan Kaya ise şampiyonaya kısa bir süre kaldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

'Ramazan ayında olmamıza rağmen antrenmanlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda hedefimiz finale kadar yükselip, altın madalyayı almak. Takımımızın morali şu an çok iyi seviyede. 2015 yılında elde edilen başarıyı bu yıl da tekrarlamak istiyoruz. Bu şampiyonadan birincilikle ayrılıp Dünya Şampiyonası'na katılmak istiyoruz. Orada da altın madalya alarak, olimpiyat kotasını garantilemeyi hedefliyoruz.'

Londra Paralimpik Oyunları'nda turnuvanın en iyi defans oyuncusu seçilen Tekin Okan Düzgün de elde ettikleri başarıların tüm görme engellilere örnek olduğunu vurgulayarak, Türkiye'yi şampiyonalarda en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA