Fikret Orman, Beşiktaşlı Taraftarlarla İftarda Buluştu

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, Ankara'da Anadolu Beşiktaşlılar Derneğinin iftar yemeğine katıldı Başkan Orman:'(Olaylı Beşiktaş Sompo JapanFenerbahçe maçıyla ilgili) Kazanacağımız maçı ne hale getirdiler. Beşiktaş, 23 tane çocuğun kendini popüler etme savaşını vereceği yer değildir' 'Basketbolda da aynen futboldaki gibi her koltukta kimin oturduğunu bileceğiz' '(Metin Albayrak'ın istifa ettiği iddiası) Yönetimler içerisinde bazen böyle çocukça işler oluyor'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Ankara'da Anadolu Beşiktaşlılar Derneğinin iftar yemeğine katılarak siyah-beyazlı taraftarlarla bir araya geldi.

Fikret Orman, Anadolu Beşiktaşlılar Derneği tarafından bir otelde gerçekleştirilen iftar yemeğinde davetlilere hitap etti.

Ankara'nın siyah-beyazlı camia ve kendisi için özel önemi olduğunu aktaran Orman, 'Bu kulüp bizim, kimseye ait değil. Bugün bu görevi yapıyoruz. Bir gün bizden sonrakilere teslim edeceğiz. Sizlerin yanına, Beşiktaş taraftarı olarak geri döneceğiz. Hep beraber başardık. Bu kadar dostumuza karşı Allah bizi mahcup etmedi. Arkamızda duranları mahcup etmemenin gururunu yaşıyoruz.' diye konuştu.

Güneşli günlerin geleceğini göreve başladıkları zaman da söylediklerini hatırlatan Orman, 'Zor günleri geçtik, güneşli günler... Şenol hocamızın soyadına da iyi uyuyor. Herkesin büyük bir endişesi vardı. 'Türkiye'de 2 büyük yaratılmak isteniyor.' denilen günlerdi. O zaman da söylemiştim, 'Türkiye'nin en büyük camiası, kulübü, Beşiktaş'tır. Bunu herkese göstereceğiz.' demiştim. Stadımız yoktu, hiçbir gelirimiz yoktu. Çok borcumuz vardı. Ödemelerde büyük sıkıntı yaşıyorduk. Beşiktaş, herkesin gitmek, ayrılmak istediği bir kulüptü. Biz büyük taraftarımızı da arkamıza alarak, Beşiktaş'ın ne kadar büyük bir camia olduğunu gösterdik. Hep beraber mutlu olduk, gururlu olduk.' ifadelerini kullandı.

- Olaylı Beşiktaş Sompo Japan-Fenerbahçe maçı

Fikret Orman, Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off finalinde Fenerbahçe ile oynadıkları ve çıkan olaylar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası aldıkları serinin üçüncü karşılaşmasında yaşananları eleştirdi.

Göreve geldikten sonra ilk olarak, 'Gururlan' sloganıyla çalışmaya başladıklarını, 'Efendi Beşiktaş' ile devam ettiklerini vurgulayan Fikret Orman, şunları söyledi:

'Çok önemli bu efendilik. Bir basketbol maçımız vardı. Herkes Beşiktaş'ı temsil ediyor. Biz yönetim kurulu olarak, genel kurul üyeleri, tüm derneklerimiz ve taraftarlarımız da Beşiktaş'ı temsil ediyor. Kazanacağımız maçı ne hale getirdiler. Efendiliğimizi unutmamamız gerektiği için bu sloganı koyduk. Beşiktaşlılık, efendilik, nezaket, zarafettir. Her seferinde bunun altını çizdik. Bu işleri buralara getirene kadar hep beraber büyük emek veriyoruz. Beşiktaş, 2-3 tane çocuğun kendini popüler etme savaşını vereceği yer değildir. Basketbolda aynen futboldaki gibi her koltukta kimin oturduğunu, ne için geldiğini hep beraber bileceğiz. Beşiktaş'a kimsenin zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz. Kimseye, hiçbir taraftar grubuna izin vermedik. Beşiktaş'ın yüzünü kara çıkarmaya kimsenin hakkı yoktur. Bundan sonra da o hakkı kimseye vermeyeceğiz.'

- Metin Albayrak'ın istifa ettiği iddiası

Fikret Orman, yönetim kurulu üyesi Metin Albayrak'ın istifa ettiği iddialarına ilişkin, 'Yönetimler içerisinde bazen böyle çocukça işler oluyor, olmuyor değil. Ben camianın başkanı olarak bunları olgunlukla karşılamaya gayret ediyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş'ın milyonlara hitap eden, herkesi mutlu etmeye çalışan bir camia olduğuna dikkati çeken Orman, sözlerini şöyle tamamladı:

'Beşiktaş'ı yönetmek ciddi bir iştir. Biz de o ciddiyetle hareket etmeye çalışıyoruz. Yönetimler içerisinde bazen böyle çocukça işler oluyor, olmuyor değil. Ben bu camianın başkanı olarak bunları olgunlukla karşılamaya gayret ediyorum. Metin benim çocukluk arkadaşımdır, kardeşim kadar yakındır. Duyduğum kadarıyla, sebebini bilmediğim bir kırgınlığı olmuş. Çağırır, konuşur, tatlıya bağlamaya çalışırız. Biz camia bütünlüğünü sağlamaya çalışıyoruz. Şahsi olarak üzüldüğüm şeyler ama Beşiktaş ile duygularımı birbirine karıştırmam. Söylediğim gibi, Beşiktaş'ı yönetmek ciddi bir iştir. Arkadaşımızın gönlünü almaya çalışırız. Yine söylediğim gibi kardeşim kadar da yakındır. Çözeriz, çok problem olacağını zannetmiyorum.'

Kaynak: AA