Şehrin Şampiyon Çocukları' Gecesi

Odunpazarı Kent Konseyi Spor Meclisi tarafından ‘Şehrin Şampiyon Çocukları’ gecesi düzenlendi.

Eskişehir’de bu yıl ikincisi düzenlenen program Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ve spor insanları katıldı.

Kentin başarılı sporcularının bir araya getirildiği programda Başkan Kurt, başarılı sporculara plaketlerini takdim etti.

“Eskişehir’de sporun gelişmesine katkı sunmak zorundayız”

Programda konuşma yapan Başkan Kurt, Eskişehir’de sporun gelişmesine katkı sunmak zorunda olduklarını belirtti.

Kurt, “Bunun için de çaba gösteriyoruz. Ama yeterli ortamı sağlamakta zorlanıyoruz. Spor tüm insanları birleştirebilen bir olgudur. Sporun sağcısı solcusu olmaz. Sporun özel bir siyaseti olmaz. Ama spor sahalarına siyaseti sokarsanız, çıkılmaz bir hal alır. Eskişehirspor Süper Lig’e yükselemediği zaman Antalya’da, Eskişehir’de ağlayanların hiçbiri hangi partidensin demedi. Eskişehirspor Süper Lig’e çıkamadığında herkes ortak ağladı, ya da ortak sevindik. Selkaspor Süper Lig’e çıktığı zaman, hiç kimse sormadı. Selkaspor’da oynayanlar hangi partili ya da Selkaspor’un yöneticileri hangi partili, böyle bir şey yok. Basketbol takımımız Süper Lige yükseldi, hiç kimse demedi ki orada oynayanlar necidir? Denmemelidir. Ama bunu dediğiniz anda dediğiniz anda spora bir kargaşayı sokarsınız. Bu nedenle o meşhur sözü tekrar etmek istiyorum, ‘Camiye, kışlaya, okula ve spor sahasına siyaseti sokmayalım. Siyaset yapılacağı yerde yapılsın.’ Ama bu bir hizmettir. Biz bir spor salonu ya da bir spor sahası yaptığımız zaman bunun içinde oynayacakların kime oy verdiğine bakmayız. Orada, sporcunun centilmence nasıl olması gerektiği hissediliyorsa öylece spor yapması temel dileğimizdir. Bu dönemde başarılı olmuş sporcu ve yöneticileri kutluyorum” diye belirtti.



Odunpazarı Kent Konseyi Spor Meclisi sivil bir oluşum”

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru da yaptığı konuşmada, Odunpazarı Kent Konseyi Spor Meclisinin sivil bir oluşum olduğunu söyledi.

Odunpazarı Kent Konseyi Spor Meclisinin tamamen gönüllülerden oluşan bir yapıya sahip olduğunu belirten Kumru, “Şehrin sağlıklı spor yapısı için neler yapabiliriz diye düşündük. Ve sivil bir inisiyatif kuralım dedik. Bu oluşumla Eskişehir’in sporla ilgili eksikliklerini de tartışmaya başladık. Odunpazarı Meclisi birçok işte övgü ile bahsettiği işlerin yanında eksikliklerden de bahsettik. Eskişehirli yöneticilere dedik ki; ‘Eskişehir’de spor kompleksi eksikliğini tartıştık. Bu mesajı da buradan vermek istiyorum. Yerel ya da hükumet bazında spor tesislerinin yapılmasının gerektiğini düşünüyoruz. Futbol alanında, atletizm alanında ya da salon sporlarında salon eksikliklerimiz var. Saha eksikliğimiz var. Şehrin başarısının biz sporculardan geçtiğini ve başarılı sporcular çıkarsa genel olarak o şehrin de başarılı olacağına inanıyoruz. Bu sene sadece bir üzüntümüz Eskişehirspor çıkmadı ama Selkaspor çok büyük bir başarıya imza attı. Eskişehir Basket de çok büyük başarıya imza attı. Eskişehir Hentbol kız takımımız çok büyük başarıya imza attı. Gerçekten bu çocuklara ve kulüplere şans verildiği zaman, destek olunduğu zaman başarılı olabileceklerini gösterdiler. Biz de biraz simgesel olsa da biraz onurlandırmak istedik” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Bülent Uysal yönetiminde Karate ve Kick Box gösterileri gerçekleştirildi.

Daha sonra Eskişehirli başarılı sporculara madalya ve hediyeler takdim edildi.

Kaynak: İHA