Sanayi Çıraklığından Olimpiyatlara

Doğuştan işitme engelli 17 yaşındaki Necati Görmez: 'Azim ve istekle neleri başarabileceğimi gördüm. Artık sahip olduklarımdan çok daha iyisini yapabileceğime inanıyorum ve bu beni daha da heyecanlandırıyor'

Doğuştan işitme engelli 17 yaşındaki Necati Görmez, engelini tenis oynayarak aştı.

Spor ve hocalarından aldığı destekle hayata tutunan Necati Görmez, Türkiye'yi 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda temsil etmeye hazırlanıyor.

Ankara'da yaşayan ve işçi bir ailenin çocuğu Necati, hayatındaki bütün engelleri tenise olan aşkıyla aştı. Çevredekilerin yardımıyla 5 yıl önce tenise başlayan Necati, azmi ve isteğiyle kendisi gibi tüm işitme engelli gençlere umut oldu.

Tenisin kendisini hayata bağladığını ve yaşadığını hissettirdiğini belirten Necati, 'Spor bana sanayi işini bıraktırdı, beni tenis kortlarına çağırdı. Hilal hocamla çok çalıştım, düşsem de her defasında yeniden ayağa kalktım.' dedi.

Sporda azmin önemli olduğunu vurgulayan Necati Görmez, 'Tenis oynamaya başladıktan sonra hayatımın iyiye, kolaya gittiğini düşünerek hep kendimi motive ettim. Azim ve istekle neleri başarabileceğimi gördüm. Artık sahip olduklarımdan çok daha iyisini yapabileceğime inanıyorum ve bu beni daha da heyecanlandırıyor. Tenisle başladığım bu yolculukta, tıpkı tenis gibi hayatımdaki tüm engelleri aşacağımı düşünüyorum.' diye konuştu.

Necati, sporun kendisi için olmazsa olmaz olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

'Benim gibi engelli olan bütün arkadaşlarıma örnek olmak istiyorum. Çünkü bizim gibi gençlerin onlara yol gösterecek, umut verecek insanlara ihtiyacı var. En önemlisi artık insanları ve hayatı seviyorum. Samsun'da bu yıl yapılacak 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil ederek, en büyük hayalimden birisini gerçekleştirmek istiyorum. En büyük hedefim olimpiyatlarda ülkeme madalya kazandırmak.'

Necati Görmez'in antrenörü Hilal Şöhret ise yaşadıkları zorlu süreci anlattı.

Tanıştıklarında Necati'nin hem oto sanayide çıraklık yaptığını hem de okuluna gittiğini dile getiren Şöhret, 'Kimseyle iletişim kurmayan, içine kapanık bir çocuktu. İşitme engeli, kendine olan güvenini sarsmıştı, kendini toplumdan dışlanmış olarak görüyordu. Bir keresinde 'Hocam insanları sevmiyorum' demişti. Bu cümleyi duyduğumda kapıldığım korku ve hayal kırıklığını hiç unutamam.' ifadelerini kullandı.

- Adım adım zafere

Başlarda kendine güveni olmayan ve antrenmanlara gönülsüz katılan Necati, azmi ve yeteneğiyle kısa sürede başarılı sonuçlar almaya başladı.

Başardıkça kendine olan güvenini kazan genç sporcu, sanayide babasına yardım etmeyi bırakıp, tamamen tenis kortlarına sarıldı. Adeta hayata olan savaşını kortlarda kazanmak isteyen Necati, 5 yıl boyunca, her gün 3 saat antrenman yaptı. Birikim ve emekle bugün Necati, kendine güvenen insanları seven ve çevresinde saygı gören bir genç durumuna geldi. Ankara'da il dereceleri bulunan Necati, bu yıl Samsun'da yapılacak 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na katılarak, engellerin sporla aşılabileceğini kendisi gibi tüm gençlere gösterecek.

Kaynak: AA