Remzi Öztürk Açıklaması 'Ay-Yıldız Bütün Zorlukların Üstesinden Geliyor'

Güreş Milli Takımı antrenörü Remzi Öztürk, ay-yıldızlı bayrağı temsil etme heyecanının bütün zorlukların üstesinden geldiğini vurguladı. Öztürk ayrıca, grekoromendeki kural değişikliklerinin kendileri açısından iyi olmadığını da söyledi.

"Yorgunluk oluşuyor ama Dünya Şampiyonası’nun heyecanı, ay-yıldızlı bayrağı temsil etmenin heyecanı bütün zorlukların üstesinden gelmeye yetiyor" dedi

Güreş Milli Takımı Dünya Şampiyonası hazırlıklarına Sarıyer İçelli Ahmet Kamp Merkezi’nde açtığı kampla başladı.

Güreş Milli Takımı antrenörü Remzi Öztürk kamp hakkında bilgi vererek, "Burada ramazan olmasına rağmen gayet verimli ve disiplinli çalışmalarımız var. Çocuklar istekli. Bu kampımız 21 Haziran’da bitecek. Bayramdan sonra bir kampımız daha olacak. Daha sonra da Dünya Şampiyonası için son kamp olacak" şeklinde konuştu.



"Ay-yıldızın heyecanı bütün zorlukların üstesinden geliyor"

Dünya Şampiyonası’na hazırlık döneminde yorgunlukların yaşanabileceğini ifade eden Remzi Öztürk, "Birkaç küçük sakatlık dışında olumsuz bir durum yok. Günde iki antrenman yapıyorlar. Dolayısıyla arkadaşlar ellerinden geleni yapıyorlar. Yorgunluk oluşuyor ama Dünya Şampiyonası’nın heyecanı, ay-yıldızlı bayrağı temsil etmenin heyecanı bütün zorlukların üstesinden gelmeye yetiyor. Biz de elimizden geldiği kadarıyla sporcularımızı hazırlamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu mübarek günlerde de milletimizin hayır dualarını bekliyoruz. Size de ayrıca bizi yalnız bırakmadığınız ve güreşi gündeme taşıdığınız için teşekkür ederim" diye konuştu.



"Grekoromendeki kural değişiklikleri bizim açımızdan iyi olmadı"

Grekoromen stildeki kural değişikliğine değinen Öztürk, "Grekoromendeki kural değişiklikleri bizim açımızdan iyi olmadı. Güreş giderek kısır hale geliyor. Yerde güreşin devam etmesi kaldırılınca dolayısıyla daha çok ayakta bir itişme gibi ve daha çok savunmaya dayalı oluyor bu da bize seyir zevkinden uzaklaştırıyor. Tamamen iyi ya da olumsuz diyemiyoruz. Sporcudan sporcuya değişiyor. Öyle sporcularımız var ki ayak güreşi daha ön planda. Ayakta daha iyi güreş yapıyor daha presli. Onun için avantaj. Dolayısıyla parter güreşi olması bazı sporcular için avantaj bazıları için de dezavantaj."

"İkili kamp yapmak istemiyoruz"

İkili kamplarda rakibin kendi sporcularını iyi analiz ettiğini belirten Remzi Öztürk, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

"Daha önce ikili, üçlü ve dörtlü kamplar yapıyorduk. Şu an teklifler var. İkili kamp yapmak istiyorlar. Türk güreşinin Dünya’daki ve Avrupa’daki yeri belli. Her zaman en kötü ilk 3’teyiz. Biz bu kalan sürede ikili kamp yapmak istemiyoruz. Rakiplerimiz bizi daha çok etüt ediyor. İkili kamplar çok faydalı fakat zamanlamasını iyi yapmak lazım. Yıldız ve Gençler kategorisinde çok daha faydalı oluyor. Şu an Dünya Şampiyonası öncesi teklifler var ama düşünmüyoruz."

Kaynak: İHA