Metehan Başar Açıklaması 'Dünya Şampiyonası'nda Tanıdığım Rakipler Var'

Milli güreşçi Metehan Başar, en son yapılan Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olduğunu hatırlatarak, "Dünya Şampiyonası’nda da tanıdığım rakipler var ve onları yenerek 1. olmak istiyorum" dedi.

Güreş Milli Takımı, Dünya Şampiyonası hazırlıklarına Sarıyer İçelli Ahmet Kamp Eğitim Merkezi’nde açılan kampla başladı.

Milli grekoromenci Metehan Başar, Dünya Şampiyonası hazırlıklarına ramazan ayında ara vermek istemediklerini dile getirerek, "Avrupa Şampiyonası’ndan sonraki ilk kampımız ve bu da ramazan ayına denk geldi. Ramazana ayında biz antrenmanlarımız iftardan önce ve sahurdan önce olmak üzere günde iki kere yapıyoruz. Şu anda önümüzde hazırlanacağımız Dünya Şampiyonası var. Bütün hazırlıklarımız oraya. Bu yüzden ramazanda ara veremezdik. Bu şekilde antrenmansız kalmayarak çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.



"Rakipleri yenerek 1. olmak istiyorum"

Milli güreşçi Metehan Başar, rakiplerini tanıyarak, analiz ettiğini ifade ederek, "Sürekli Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda güreştiğimiz için rakiplerimizi de tanıyoruz. Rakipler hemen hemen aynı. Ben en son yapılan Avrupa Şampiyonası’nda final yaparak 2. oldum. Dünya Şampiyonası’nda da tanıdığım rakipler var ve onları yenerek 1. olmak istiyorum" diye konuştu.



"Ayak güreşinde daha iyiyim"

Metehan yapılan kural değişikliği hakkında konuşarak, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Grekoromende çok kural değişikliği oluyor. Bu sene sistem tekrar değişti. Şu anki kural bana biraz daha uygun. Ben yer güreşine göre ayak güreşinde daha iyiyim. Çok denk maçlar hakem kararına kalıyor. Maç 1-0, 1-1 bu maçlar hakem kararlarına kalıyor. Grekoromen de serbest güreşe göre daha kısır ve denk maçlarda puan çıkması biraz daha zor. Bu yüzden hakemlerin kararı çok önemli bizden yana olurlarsa maçları kazanıyoruz."

Kaynak: İHA