Manisa BBSK'dan Basına İftar

Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İzmir ve Manisa’da görev yapan spor muhabirlerini iftar yemeğinde konuk etti.

Manisa ve İzmir’de görev yapan spor medyasının duayen isimleri Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, yönetim kurulu ile Teknik Direktör Levent Devrim Atatürk Kent Park’ta bulunan Coffee Miracle’de düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

İftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada 10 gün önce göreve geldiklerini hatırlatan Aktan, “Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün bir misyonu ve felsefesi var. Biz 1 buçuk milyon kişiye hitap ediyoruz. Bunun yükünü çok iyi biliyoruz. 14 branşta faaliyet gösteriyoruz. 750’ye yakın lisanslı, 3 bine yakın sporcumuz var. Altyapıyı daha ileri taşımak adına geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile birlikte Altınordu kulübünü ziyaret ettik. Tesisleşme adına neler yapabiliriz diye incelemelerde bulunduk. Çalışmalarımız devam edecek. Yeni projelerimiz var. Bildiğiniz üzere Futbol ve voleybol kulüplerimiz profesyonel liglerde mücadele ediyor. Voleybolda 2 yıldır play-off’tan geri döndük ancak bu yıl Sultanlar Ligi’ne çıkmak istiyoruz” dedi.

Kulübün futbol takımına da değinen Aktan, “Futbolla ilgili söylenecek çok şey var. Yapılan bazı hatalar var. Yeni bir anlayış ortaya koymak istiyoruz. Çok futbolcunun gidip gelmesi bir hataydı. Bu takıma 60’a yakın oyuncu gelip gitti. İskelet kadro oluşturulmamışı bir hataydı. Bildiğiniz üzere 2015-2016 sezonunda ilk senemizde ligden düşüyorduk. Bu yıl play-off’tan döndük. Kaleci konusunda sıkıntılarımız oldu. Sakatlık ve cezalardan dolayı üçüncü kaleciye kadar düştük. İyi bir kalecimiz olsa sorun yaşamazdık. Yeni bir sayfa açıyoruz. Hep birlikte açacağız. Yeni bir heyecan olacak. Bazı şeylerden ders çıkaracağız. Yapılanmamızı ileriye dönük gerçekleştireceğiz. Bugünün değil yarının takımını oluşturacağız.” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularına karşılık samimi açıklamalar yaptı. Transfer soruları üzerine konuşan Başkan Aktan, “İsim veremem. Ancak önümüzdeki günlerde 6-7 futbolcuyla daha sözleşme imzalayacağız. Bu sene bir yol belirledik. Birkaç istisna hariç belli yaşın üstündeki futbolcuları almıyoruz. Bir üst ligden futbolcu alıyoruz. Bunları geçmişten ders aldığımız için yapıyoruz. Bir üst lige çıktığımızda birkaç takviyeyle lige devam etmek istiyoruz. Biz bir üst lige çıkacağız. Hem tesis, hem de takım olarak bu lige yakışmıyoruz” şeklinde konuştu.

Kulübün çok para harcandığı iddialarına da açıklık getiren Başkan Aktan, “Kesinlikle çok büyük paralar falan harcanmadı. Ortalamalara bakın göreceksiniz. Cengiz Ergün’ün olduğu yerde çok para harcanmaz. Tabi ki bu sene bütçemiz daha fazla olacak. Çünkü 2. Lig kadrosu kuruyoruz. Ama abartıldığı kadar para harcanmadı. 2. Lig’in en iyi adamlarını almak kolay olmuyor. Bazı fedakârlıklar yapmak zorundayız” diye konuştu.

Manisa’da basketbol takımı noktasında eksiklik olduğunu ve bu açığı kulüp olarak kapatmak istediklerini sözlerine ekleyen Aktan, “Basketbolla ilgili Manisa olarak hiçbir faaliyet yok. Eksikliğini hissettik. Bugün de bir görüşme yapıldı. Bizim genç takımımız var, profesyonel takım olması talebine kayıtsız kalmadık. 2. Lig’de bir takım vardı ve lige çıkmayacaklardı. 3 arkadaşımızı görevlendirdik. Kulübü satın almayı düşündük. Direkt 2 Lig’den başlamak için. Orkun, Hakan ve Gökmen Bey gidip görüştü. Takımla görüşme aşamasındayız. Bir yerde uzlaşabilirsek almayı düşünüyoruz” dedi.

Başkan Aktan, görüşülen takımın İzmir Gelişim Koleji olduğunu sözlerine ekledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Spor Teknik Direktörü Levent Devrim ise yaptığı konuşmada takıma genç oyuncular takviye etmek istediklerini ve 10’a yakın transfer yapacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA