Kato Dağı Eteklerinden Gelen Öğrenciler Futbol Elemeleri İçin Kıyasıya Mücadele Etti

Kato dağı eteklerinden gelen öğrenciler futbol elemeleri için kıyasıya mücadele etti. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinden gelen bir grup yetenekli öğrenci Gençlerbirliği altyapısına yerleşmek için rakipleriyle kıyasıya mücadele etti.

Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Şırnak’ın Beytüşşebap ilçe ve köylerinde futbol yeteneği olan bir grup öğrenci ilçe kaymakamı aynı zamanda belediye başkan vekili olan Murat Şener’in destekleriyle gençlik ve spor konfederasyonu ilçe başkanı Kenan Adıyaman aracılığıyla başkent Ankara’da bulunan Gençlerbirliği Spor Kulübü İlhan Cavcav Tesisleri’ne getirdi. Bir hafta boyunca ter döken öğrenciler altyapıya yerleşmek için sahada hünerlerini sergiledi. 20 öğrenciden 5 kişiyi beğenen Antrenörler yerleşenlerin isimlerinin önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti.



Özkan: "Keşfetmek ve eğitmek görevimiz"

Gençlerbirliği altyapısında görevli olan Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Özkan, "Gençlerimiz için her yılda yaz aylarında Türkiye geneli yetenekli öğrencileri davet ediyoruz. Bu yıl da olduğu gibi Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinden öğrencilerimizi ağırladık. Buradaki atmosferi yaşatmak aynı zamanda bizimle birlikte güzel yarınlara ulaşmaları için her zaman olduğu gibi bu seferde fırsat tanıdık. Hepsi hünerini sergiledi. İnşallah umut ediyorum birkaç öğrenciyi altyapımıza alacağız. Çalışmalarımız bunlarla sınırlı olmayacak, Türkiye’nin neresinden olursa olsun yetenekli kardeşlerimizi keşfetmek ve eğitmek bizim görevimiz. Katılımlarından dolayı herkese çok teşekkür ederim" dedi.



Adıyaman: "Her biri hakkını vererek oynadı"

Beytüşşebap Gençlik ve Spor Konfederasyon İlçe Başkanı Kenan Adıyaman ise konuşmasında, "Kato dağı eteklerinde bulunan bir öğrenciyi topluma kazandırmak için büyük emekler sarf eden herkese sonsuz şükranlarımı iletiyorum. İlk önce bize bu fırsatı tanıyan ilçe kaymakamımız sayın Murat Şener‘e çok teşekkür ederim. Kato dağı eteklerinde bulunan Beytüşşebap ilçesinden Başkent Ankara’ya gelme fırsatımız oldu. Gelir gelmez şehitliği ziyaret ettik, ardından futbol elemelerine katıldık. 20 öğrencimiz büyük emekler sarf etti. Her biri hakkını vererek oynadı. Umutluyuz, inşallah burada beş öğrencimizi bırakıp döneceğiz. Bir hafta boyunca bizi ağırlayan bütün hocalarımıza çok teşekkür ederim. Emeği geçenlere sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Bu tür faaliyetlerimizin daim olmasını umut ediyorum" şeklinde konuştu.



Doğu ve Güneydoğu bölgesinden tek grup elemelere katıldı

Her yıl yaz okulu ve altyapı eleme çalışmaları düzenleyen Gençlerbirliği altyapısı bu yıl bir ilke imza atarak Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinden gelen gurubu ağırladı. Öğrenciler, Türkiye genelinde birçok il ve ilçeden gelen bine yakın öğrenci hakem ve antrenör karşısında hünerlerini sergiledi.

Doğu ve Güneydoğu bölgesinden altyapı elemeleri için gelen öğrenciler, bir hafta boyunca elemelerde kıyasıya mücadele etikten sonra Ankara ilini dolaşıp Şırnak’a dönecek.

Kaynak: İHA