Gündüz Tarlada Akşam Antrenmanda Ter Döküyor

Kick boks ve muay thai dallarında Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Adıyamanlı Mevlana Altuntaş, gündüzleri bahçede çalışarak babasına yardımcı olurken akşamları da antrenmana çıkıyor Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Mevlana Altuntaş:'Kuvvetimi sadece salonlarda kazanmıyorum. Gücümü babama tarlada yardım ederek, kazma kürek sallayarak kazanıyorum'

ÇAĞRI ÖNER - Kick boks ve muay thai dallarında Türkiye, Avrupa ve dünya dereceleri bulunan Adıyamanlı Mevlana Altuntaş, gündüzleri bahçede çalışarak babasına yardımcı olurken akşamları da dünya şampiyonluğu için antrenmanda ter döküyor.

Tut ilçesinin Ünlüce Mahallesi'nde 9 kardeşi, anne ve babasıyla yaşayan 24 yaşındaki Mevlana Altuntaş, bir yandan tarla işlerinde ailesine yardımcı olurken diğer yandan da 9 yıldır yaptığı kick boks ve muay thai sporunda adından söz ettirmeyi hedefliyor.

Türkiye şampiyonluğuna 15 kez uzanan, 1 Avrupa şampiyonluğu bulunan Mevlana, mayıs ayında Belarus'un Minsk kentinde yapılan Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda 3'üncü olmayı başardı.

-' Gücümü babama tarlada yardım ederek kazanıyorum'

Hedefine dünya şampiyonluğunu koyan Mevlana, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kick boks ve muay thainin kendisi için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Babasının yönlendirmesiyle 9 yıl önce bu spora başladığını belirten genç sporcu, '15 defa Türkiye şampiyonu, bir kez Avrupa şampiyonu ve bir kez de dünya üçüncüsü oldum. Kuvvetimi sadece salonlarda kazanmıyorum. Ben gücümü babama tarlada yardım ederek, kazma kürek sallayarak kazanıyorum.' dedi.

Mevlana, her sabah 2 saat koştuğunu ardından da bahçeye gidip babasına yardım ettiğini dile getirerek 'Akşam saat 5'e kadar bağ bahçede kazma kürek sallayarak çalışıyoruz. İşim bitince tekrar eve dönüyorum. Evin önünde bulunan kum torbasıyla antrenman yapıyorum. Müsabakalara giderken annemin kendi elleriyle yaptığı tereyağ ile balı yanımda götürürüm. Onları müsabakaya çıkmadan tüketirim ve öyle maça çıkarım. Bir nevi bu benim uğurumdur.' diye konuştu.

Niğde'de yapılacak Kick Boks Türkiye Şampiyonası'na hazırlandığını anlatan Mevlana, 'Türkiye Şampiyonası'nda yine şampiyon olup, dünya şampiyonasına gitmek ve orada bıraktığım yarım kalan işi tamamlamak istiyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA