Curry, Beyaz Saray'a gitmek istemiyor

ABD'li basketbolcu Curry: 'Birkaç ay önce 'şampiyon olursak Beyaz Saray'ı ziyarete gidip gitmeyeceğim' sorulmuştu. Ben de gitmek istemediğimi söylemiştim. Hala aynı şeyleri hissediyorum'

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Golden State Warriors forması giyen Stephen Curry, şampiyon takımın geleneksel olarak gerçekleştirdiği Beyaz Saray ziyaretine katılmak istemediğini söyledi.

2015 ve 2016'da normal sezonun en değerli oyuncusu seçilen, 2015'ten sonra bu sezon da şampiyonluk sevinci yaşayan Curry, NBA şampiyonu unvanıyla ABD Başkanı Donald TrumpBeyaz Saray'da ziyaret edip etmeyecekleri sorusunu yanıtladı.

All-star oyun kurucu, ABD'li basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Birkaç ay önce 'şampiyon olursak Beyaz Saray'ı ziyarete gidip gitmeyeceğim' sorulmuştu. Ben de gitmek istemediğimi söylemiştim. Hala aynı şeyleri hissediyorum. Fakat takım olarak bu konuyu konuşacağız. Hiçbir şeyin başarımızın önüne geçmesini istemiyoruz. Durumu sorumlu bir şekilde ele alıp hem kişisel hem de takım olarak doğru olanı yapacağız.' ifadelerini kullandı.

ABD basını ise, başkanlığa adaylığını koyduğundan beri Trump'ı eleştiren Warriors Başantrenörü Steve Kerr başta olmak üzere teknik heyet ve oyuncuların, Beyaz Saray'dan gelecek muhtemel daveti geri çevireceğini iddia etti.

Kaynak: AA