Büyükşehir Gaziantepspor Genel Kurulu

Başbakan Yardımcısı Şimşek: 'Tekrar Süper Lig'de olacağız. Belki de sadece İstanbul gibi kentlerde görebildiğimiz gibi Gaziantep de 2 takımıyla beraber Süper Lig'de olacaktır' 'Aslında yapılan transfer haberleri değil, Gaziantep'ten yaptığımız futbolcu ihraçlarını konuşalım'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in yeniden Süper Lig'de olacağını belirterek, 'Belki de sadece İstanbul gibi kentlerde görebildiğimiz gibi Gaziantep de 2 takımıyla beraber Süper Lig'de olacaktır.' dedi.

Şimşek, Büyükşehir Gaziantepspor'un Gaziantep Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen genel kurulundaki konuşmasında, yeni yönetime başarılar dileyerek, kulübün, arkasındaki büyük şehir desteğiyle iyi yerlere geleceğine inandığını dile getirdi.

Gaziantep'in büyük bir potansiyele sahip olduğunu aktaran Şimşek, şehrin tüm alanlardaki başarısının önemine işaret ederek bu dönemde spor dallarının da unutulamayacağını vurguladı.

Gaziantep'in spor dallarındaki en popüler olan futbol konusunda da her zaman üst sıralarda olması gerektiğini dile getiren Şimşek, 'Bu sene şehir sporu için çok zor geçti. Bir kulübümüz alt lige düştü, diğeri lige zor tutundu. Ama inşallah bu sene Gaziantep'in spor yaşantısı için farklı bir süreç olur ve çıkış dönemi yaşanır.' diye konuştu.

Hükümet olarak spora verilen önemi aktaran Şimşek, bu anlamda yapılan yatırımları anlattı.

Gaziantep'in spor alanında da hükümetin önemli yatırımlar yaptığını belirten Şimşek, şöyle devam etti:

'Bizim 2 takımımız var. İki kulübe de önerim şu; nasıl biz şu an 800-900 civarında fabrikada üretim yapıp ihracat yapıyorsak futbol kulüplerimizin de aslıdan birer futbolcu fabrikası haline dönüşmesi gerekir. Aslında yapılan transfer haberleri değil, Gaziantep'ten yaptığımız futbolcu ihraçlarını konuşalım. Bu noktada bugün yeni bir dönemin başlangıcı olsun. Başarı ekip işidir. Burada ekibin başı da güçlü. Muazzam bir tecrübe, birikim var. Ama burada bir de büyük bir fedakarlık var. Herkesin yoğun bir mesaisi var. Ama kent için birleşen insanlar bu şehre başarıyı getirecek. Ben buna inanıyorum. İnandıktan, iyi yönetildikten ve kurumsallaştıktan sonra başarı gelir.'

Tesisleşmeden lisanslı sporcuya kadar Türkiye'nin büyük bir atılım içerisinde olduğunu belirten Şimşek, Gaziantep'in de bu konuda geride kalamayacağını, yeni ekibin de bu noktada etkili görevler olacağını ifade etti.

Kentteki her iki takımın da başarısından yana olduğuna işaret eden Şimşek, 'Tekrar Süper Lig'de olacağız. Belki de sadece İstanbul gibi kentlerde görebildiğimiz gibi Gaziantep de 2 takımıyla beraber Süper Lig'de olacaktır. Bu şehrin ve bu ekibinde başarılı olacağına inanıyorum. Bu yeni dönem kentimiz ve spor camiamız için hayırlı olmasını diliyorum.' ifadelerini kullandı.

- Vali'den taraftara çağrı

Vali Ali Yerlikaya da Gaziantep'in spordaki başarısını hep birlikte kucaklaşarak işlerin yürütüldüğü bir dönemin başlayacağını söyledi.

Kentte spor kamuoyunun güven duygusunu hissetmeye başladığını dile getiren Yerlikaya, 'Konukoğlu ailesinin daha önce 2 kez bu takımla şampiyonluk yaşama tecrübesi var. Biz de kendisine dedik ki bu tecrübeden bir yıl daha faydalanalım. Şu an 33 bin kişilik stadyum var. Hep birlikte bu aileye söz vereceğiz o stadı hep birlikte dolduralım.' diye konuştu.

Fair-play çağrısında bulunarak taraftara seslenen Yerlikaya, tüm Gazianteplileri yeni açılan sayfada deplasmanda ve kendi evindeki maçlarda kulübü yalnız bırakmamaya çağırdı.

Kalplerinin 2 takımın da başarısından yana olduğunu belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:

'Tek bir hedefimiz var kardeşlik. Bu kentte Gaziantepspor ve bu yeni sayfa açan kulübümüz var. Küsmek darılmak yok. İki takım da bu şehrin. Gaziantepspor bu takımdan daha tecrübeli. İnşallah Gaziantepspor sezon sonunda birinci olarak, Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü de ikinci olarak bir üst lige çıkar.'

Kaynak: AA