Basketbolda Maçın Ardından

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Sarıca: 'Basketbol konuşmak istiyoruz ama olaylar üzücü. Böyle olayların kimseye faydası yok' Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic: 'Çok güzel bir basketbol maçıydı. Kötü olan, oyuncuların sağlığına dikkat edilmedi. 30'dan memnunuz, bir galibiyete daha ihtiyacımız var, cuma günü oynanacak maça hazırlanacağız'

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Fenerbahçe'ye 86-80 mağlup olan Beşiktaş Sompo Japan'ın başantrenörü Ufuk Sarıca, daha az hata yapan sarı-lacivertli ekibin maçı kazandığını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Sarıca, 'Basketbol konuşmak istiyoruz ama olaylar üzücü. Böyle olayların kimseye faydası yok. Ses bombalarının hiçbir takıma faydasını göremiyorum. Bir final maçında salonun boşaltılması, basketbol adına üzüntü verici bir durum.' dedi.

Ufuk Sarıca, ilk yarıda Fenerbahçe'nin, ikinci devrede de kendilerinin iyi oynadığını belirterek, şöyle konuştu:

'İkinci yarıda bizi kovalayan Fenerbahçe vardı. Maçın sonunda herkesin konsantrasyonu dağıldı. Gereken faulü iki defa yapamadık. Bunlar basketbolda ne ilk ne son. Daha az hata yapmanız gerekiyor. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Skor bizim için sıkıntılı. Bu maçı kazanabilseydik, daha rahat bakabilirdik. Her şeye rağmen cuma günü elimizden geleni yapacağız.'

Siyah-beyazlı basketbolcu Michael Roll ise yaşanan olaylar nedeniyle iki takımın da ritminin bozulduğunu vurgulayarak, 'Çok zor bir maç oldu. İlk düdük ile birlikte mücadele etmeye başladık. Hiçbir zaman maçtan kopmadık ama oyunun dışında olanlar çok üzücüydü. Biz o sırada çok akıcı oynamaya başlamıştık ve ritmimiz bozuldu. Ayrıca yaşananlar çok tehlikeli. Yabancı oyuncuların birçoğu bu yaşananlara alışık değiller. Seriye dönersek hala şansımız var.' ifadelerini kullandı.

- Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, çıkan olaylar nedeniyle basketbol adına konuşmanın zor olduğunu ifade etti.

Oyunun sürekli durmasının oyuncu sağlığı açısından büyük tehlike oluşturduğunu dile getiren Obradovic, şunları kaydetti:

'İlk iki maça çok benzer bir mücadele oldu. Çok güzel bir basketbol maçıydı. Kötü olan, oyuncuların sağlığına dikkat edilmedi. Oyuncuların sürekli ısınmaları, maçın tekrar tekrar durması çok tehlikeli. Konsantre olup normal oynamaları mümkün mü sizce? Bu noktaya geldiğimiz için çok üzgünüm. Seride 3-0 öne geçmemizden dolayı memnunuz. Bir galibiyete daha ihtiyacımız var. Cuma günü oynanacak maça hazırlanacağız. İki takım oyuncularını da tebrik ediyorum. Bu noktaya kadar geldiler ve maçı bitirebildik. Beşiktaş Sompo Japan'ın da kazanma şansı vardı ama böyle durumlarda basketbol adına konuşmak çok zor.'

Fenerbahçeli oyuncu Melih Mahmutoğlu ise play-off final serisinde maç kazanmanın önemine dikkati çekerek, dördüncü müsabakayı da galip tamamlayıp, şampiyonluk kupasını kaldırmak istediklerini anlattı.

Maç içinde istenmeyen olaylar yaşandığını aktaran sarı-lacivertli oyuncu, 'Bunu hiçbir sahada istemeyiz. Maç kafa kafaya giderken, tekrar oyuna dönmek kolay olmuyor. Talihsiz bir gün yaşadık ama sonunda kazandık. Şampiyonluğa oynuyoruz ve 3-0 öndeyiz. Bir galibiyet kaldı ve şampiyonluğa çok yakınız. Cuma günü burada kupayı kaldırmak için elimizden geleni yapacağız.' şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA