Atıcılık Sporu Hayatını Değiştirdi

Giresun'da atıcılık sporunda dünya ikinciliği de dahil birçok başarıya imza atıp engelini aşan milli sporcu Hacer Aktaş, hayata pozitif bakmanın yolunu buldu Hacer Aktaş: 'İlk hedefim 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılmak. Onun için çalışmalarıma devam ediyorum'

GÜLTEKİN YETGİN - Giresun'da atıcılık sporunda dünya ikinciliği de dahil birçok başarıya imza atıp, engelini aşan milli sporcu Hacer Aktaş, hayata pozitif bakmanın yolunu buldu.

Uluslararası yarışmalara katılıp öz güvenini artıran ve birçok farklı çevrelerle tanışma fırsatı yakalayan 53 yaşındaki Hacer, havalı tabanca atışında antrenmanlar yapıp, kendini geliştiriyor.

Antalya'da 2013 yılında düzenlenen 6. Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Atıcılık Dünya Kupası'nda tabanca atışında ikincilik elde eden Hacer Aktaş'ın ilk hedefi 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılmak.

Hacer Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılında Giresun’da kurulan atıcılık spor kulübünde, bu spora adım attığını söyledi.

Ferdi sporların imkanlar bakımından zor olduğunu ifade eden Hacer, tabanca, sandalye gibi ekipmanlarda yaşadıkları zorlukları zaman içerisinde aşabildiklerini anlattı.

Hacer Aktaş, zaman geçtikçe Türkiye şampiyonalarına katıldığını ifade ederek, '2004’te Türkiye ikinciliği kazandım, birinciyle ikinci arasında bir puan vardı. Severek devam ettik ve o tarihten itibaren 13 yılı geride bıraktık.' dedi.

Daha sonra milli sporcu olduğunu dile getiren Hacer, 'Dünya şampiyonalarına katıldım, birçok ülke dolaştım, oralarda da ülkemizi temsil ettim, ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak çok farklı bir duygu.' diye konuştu.

- 'Hedefim 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılmak'

Hacer Aktaş, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na gitmek istediğini aktararak, 'İlk hedefim 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılmak. Onun için çalışmalarıma devam ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Atıcılığın hayatına birçok şey kattığını belirten Hacer, şöyle devam etti:

'Birçok ilden birçok arkadaşım oldu engelli camiasından, her ile gittiğimde bir evim var. Uluslararası arkadaşlarımız oldu, çok daha öz güvenli hale geldim. Dünyanın öbür ucu olan Amerika’ya kadar gittim. Bu spor bana bir amaç, hedef kattı, şimdi milli sporcuyum ama devlet sporcusu olmak istiyorum.'

Hacer Aktaş, kendisinin emekli olduğunu anlatarak, 'Bu sporu yapmasam öğleye kadar evde yatardım, öğleden sonra da bir yerlere giderdim zaman geçirmek için. Şimdi bir hedefim var sürekli, haftada iki, üç gün antrenman yapıyorum. Bu da beni hayata pozitif bağlıyor.' şeklinde konuştu.

Atıcılığın her engellinin yapması gereken bir spor olduğunu belirten Hacer Aktaş, zorlukların kolaylıkla aşılabileceğini bildirdi.

Kaynak: AA