Voleybol Açıklaması CEV Şampiyonlar Ligi

Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı, 3. ön eleme turunda MinchankaRocheville Le Cannet eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, 3. ön eleme turunda Posojilnica AICHDOB ile mücadele edecek

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Şampiyonlar Ligi 2017-18 sezonu 2 ve 3. ön eleme turu kura çekimi yapıldı.

Lüksemburg'da gerçekleştirilen kura çekimine, kadınlarda 14, erkeklerde ise 20 kulüp katıldı. Çekiliş sonucu Türk ekipleri Vakıfbank ve Fenerbahçe'nin rakipleri belli oldu.

Buna göre, Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı, 3. ön eleme turunda Minchanka (Belarus)-Rocheville Le Cannet (Fransa) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Vakıfbank, ilk maçını 7 Kasım’da deplasmanda, rövanşı ise 11 Kasım’da İstanbul’da yapacak.

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı da 3. ön eleme turunda Avusturya kulübü Posojilnica AICH-DOB ile mücadele edecek. Sarı-lacivertliler, ilk maçı 8 Kasım’da deplasmanda, rövanşı ise 12 Kasım’da İstanbul’da oynayacak. 3. ön eleme turunu geçen takımlar, gruplara kalacak.

Dörder takımdan oluşan 4 grubun bulunduğu CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde, deplasmanlı lig usulüne göre oynanacak maçlar, 12 Aralık, yine dörder takımdan 5 grubun bulunduğu CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde ise 5 Aralık'ta başlayacak.

Kaynak: AA