Cenk İldem Açıklaması 'Özlem Duyduğum Bir Dünya Şampiyonası Finali Var'

Milli güreşçi Cenk İldem, "Üçüncülüklerim var ama özlem duyduğum bir Dünya Şampiyonası finali var. İnşallah Paris’te bunu yaşayacağız” dedi.

Milli Güreş Takımı Dünya Şampiyonası hazırlıklarına Sarıyer İçelli Ahmet Kamp Merkezi’nde açılan kamp ile başladı.

Milli güreşçi Cenk İldem, gece yarısı yapılan antrenmanda İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Ramazan ayı dolayısıyla çift antrenman yaptıklarını aktaran milli grekoromenci Cenk İldem, “Ramazan ayında olduğumuz için çift antrenman yapıyoruz. Biri iftardan önce biri de sahurdan önce. Çalışmalarımız güzel gidiyor. Dünya Şampiyonası’na yaklaşık 65 günlük bir süre kaldı. Hazırlıklarımızı tamamladık gibi. İki tane dağ kamplarımız var. Formumuzu en üst seviyeye çıkarmak için form kamplarımız var. Rehabilitasyon dönemi geçirdik. Ufak sakatlıklarım vardı. Şimdi her şey geçti. Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.



"Özlem duyduğum bir Dünya Şampiyonası finali var”

Dünya Şampiyonası’na altın madalya için gideceğinin altını çizen milli grekoromenci Cenk İldem, “Üçüncülüklerim var ama özlem duyduğum bir Dünya Şampiyonası finali var. İnşallah Paris’te bunu yaşayacağız. Ben şampiyon olmak için gideceğim. Yeni kural bana çok uyuyor. Yer güreşi kalktı ayak güreş var. Ben eğer performans olarak hazır gidersem hepsini yenebilirim çünkü daha önce hepsini yendim. Şu an tamamen ona yönelik çalışıyoruz. Ben artık kariyerimin sonlarına doğru yaklaştım. Her günün benim için değeri var. Giden gün geri gelmiyor. Hedefimde zaten 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda bırakmak var. Altın madalyanın hayali ile yanıp tutuşuyoruz. Dünya Şampiyonası’nda 2, Avrupa Şampiyonası’nda 6 tane madalyam var. Altın madalyam eksik. Onu da almak için Paris’e gideceğiz. Kürsüde olmaya alıştık ama altın madalyanın anlamı çok farklı çünkü ikinciler üçüncüler unutuluyor altın madalya kalıyor. İnşallah biz de o duyguyu yaşarız” açıklamasını yaptı.

"Milli takımı temsil edecek seviyedeyiz"

Olimpiyat tecrübesi olduğunu dile getiren Cenk İldem, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Olimpiyat sezonu iyi geçti. Her sporun hayalini süsleyen bir organizasyon. Benim daha önce bir olimpiyat tecrübem vardı. Orası benim için çok önemliydi. İstediğimiz gibi de oldu. Bunun dışında kamp ortamında güzel bir atmosferimiz var. 100 kilogramda 4’er 5’er sporcu var. Partnerlerimiz ve arkadaşlarımız iyi. Her birimiz milli takımı temsil edecek seviyedeyiz. Güzel bir ortam oluşturduk. İnşallah Türk halkının yüzünü güldürürüz. Ben de kariyerimi bir altın madalya ile süslemek isterim.”

Kaynak: İHA