Minderin 'Altın Çocukları', Ana Kuzusu Çıktı

Türkiye’nin ‘altın çocukları’ Taha Akgül ve Rıza Kayaalp’in hocası Yağlı Güreş Asbaşkanı Mehmet Ayan, başarılı güreşçilerin sırrını Edirne’de açıkladı.

TGF Yağlı Güreş Asbaşkanı Mehmet Ayan, 2017 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, serbest ve grekoromen stilde altın madalya kazanan Taha Akgül ve Rıza Kayaalap’in, kendileri tarafından 2020’ye kadar yağlı güreş yasağı konulduğunu ancak daha önemli yasağın anneleri tarafından konularak, genç ve başarılı güreşçilerin dünya evine girmelerinin de yasak olduğunu söyledi.



Edirne Belediye Başkanlığı toplantı salonunda bu yıl 656’ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Kurulu Asbaşkanı Mehmet Ayan, basın toplantısı düzenledi.

TGF Yağlı Güreş Asbaşkanı Mehmet Ayan, bu yıl 656’ıncısı gerçekleştirilecek olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde, federasyon olarak tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.



“İhtiyaç hissedildiği zaman ayrılabilir”

Bir gazetecinin, ‘Yağlı güreşin, Türkiye Güreş Federasyonu bünyesinden çıkartılarak, ayrı bir federasyon dalı olması gündemde var mı?’ sorusuna Ayan, “Tabi güreş bir bütündür ayrılmasını istemeyiz. Karagucak, yağlı, minder ayırırsak, güreş kopmuş olur.Tabi ki ileride de ihtiyaç olursa, bu şeye de ‘dur’ denmesi olmaz herhalde. İhtiyaç hissedildiği zaman ayrılabilir” şeklinde cevap verdi.

Evlilik ve Kırkpınar hayalleri 2020’ye bağlı

Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Kurulu Asbaşkanı Mehmet Ayan, “Ben 19 yıl A Milli Takım antrenörlüğü yaptım. Ben güreşin içinden gelen birisiyim. Minderde başarısız olan arkadaşlarımızın hepsi yağlı güreşe geçiyor. Minderde başarılı olanlar devam ediyor zaten. Aynı zamanda ben Taha Akgül’ün de hocasıyım. Şimdi arkadaşlar, 2020 Tokya Olimpiyatları’nda madalya almadan Taha’ya yağlı güreş yasak. 2020 yılında altın madalyayı alacak, sonra gelecek yağlı güreşte güreşecek” dedi.



Minderin ‘altın çocukları’, ana kuzusu çıktı

Türkiye’nin ‘altın çocukları’ Taha Akgül ve Rıza Kayaalp’in hocası Yağlı Güreş Asbaşkanı Mehmet Ayan, başarılı güreşçilerin sırrını Edirne’de açıkladı.

Ayan, “Dünyanın en iyileri bizde şu anda ağır siklette şu anda. Rıza Kayaalp, Taha Akgül. İkisi de yağlı güreşe gelmek istiyorlar. İkisine de kıstası koyduk. İkisinin de evde annelerinin sözleri geçtiği için evlenmeleri de dahil 2020 yılından sonra olacak. Taha’nın ve Rıza’nın, evlenmelerini anneleri yasakladı, biz sadece güreşi yasakladık. Evlenmemelerini anneleri söyledi” dedi.

Kaynak: İHA