Eşref Alaçayır Açıklaması 'Belediye De Beklemediğimiz Şekilde Hızlı Davranmış Ve Bu Yıkım İşlemini Gerçekleştirmiştir'

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Eşref Alaçayır, “Ada’nın üzerindeki imara aykırı yapıların yıkılmasından başka bir çare kalmamıştır. Belediye de beklemediğimiz şekilde hızlı davranmış ve bu yıkım işlemini gerçekleştirmiştir” dedi.

Sarı-kırmızılı takımda Haziran ayı divan kurulu toplantısında Galatasaray Adası’nın akibeti hakkında Eşref Alaçayır açıklamalarda bulundu.

“Tahliye davası açtık”

Ada’daki imara aykırı yapıların yıkılmasıyla ilgili gerekli bilgilerin kendilerine verildiğini ifade eden Eşref Alaçayır, “Galatasaray, bu işlerin iptali için İdari Mahkemeye dava açmış ve kaybetmiştir. Daha sonra temyiz yoluna gidilmiş ve dosyanın Danıştay’a gitmesi sağlanmıştır. Galatasaray Spor Kulübü, işletmeciye ihmal sebebiyle bir tahliye davası açmıştır. Maalesef, Danıştay 14. Mahkeme de İdare Mahkemesi’ni onaylayarak davanın kaybedilmesine neden olmuştur. Sözleşmenin sonuna geldiğimiz için Ada’nın geleceği için genel kurul yaptık. Hatırlayacaksınız. Genel Kurul’da Ada’nın kulübe ait sosyal tesis olması yönünde bir karar çıkmıştı. Biz de daha sonra bir tahliye davası açtık. Bu dava halen derdesttir. Karar düzeltme talebimiz de reddedilmiştir. Ada’nın üzerindeki imara aykırı yapıların yıkılmasından başka bir çare kalmamıştır. Belediye de beklemediğimiz şekilde hızlı davranmış ve bu yıkım işlemini gerçekleştirmiştir” diye konuştu.



“Duruşması bile yapılamadı”

Başkan Yardımcısı Eşref Alaçayır, “Şu anda 3 tane dava Sulh Hukuk Mahkemeleri’ndedir. Davada ilk bilirkişi raporu aleyhimize geldi ve itirazımız üzerine bu kez üniversiteden bilirkişiler talep edilmiştir. Alanın açık alan olduğuna dair rapor verildi.

Karşı taraf da hakim reddi talebinde bulundu. Bir dahaki duruşma 31 Ekim 2017 tarihindedir. “Kaçak inşaat yaptım, bu sebeple tahliye gerekir” davası ise Sulh Hukuk Mahkemesi’nde devam etmektedir. Bu dosyanın da duruşması yapılmıştır. Ancak davanın hakimi tayin olmuş ve yerine gelen hakim kısa bir süre vermiştir. Maalesef yine sözleşmeye aykırı olarak kulüp üyelerinden yararlanan işletmecinin davasını daha bir duruşması bile yapılamadı. Hakim doğum izninde. 4 Temmuz’da dava görülecek. Davaların gidişatı iyidir. Bu davalarda gözü olan çok kişi var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi’nin Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, “Ada’nın üstünde yüzen bir cami yapalım” önerisi basında çıktı. Bu şahıs gündem dışı bir konuşma yapıyor ve orada kalıyor. Tarafları zor durumda bıraktığı için Büyükşehir Belediye Başkanı da yalanlamak durumunda kaldı. Böyle bir çalışma yoktur” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: İHA