Dünya Şampiyonluğu İçin Dağlarda Kampa Girdi

Olimpiyat üçüncüsü milli güreşçi Soner Demirtaş, Dünya Güreş Şampiyonası için Erzurum'daki 3 bin rakımlı Palandöken Dağı'nda kamp yapıyor Milli güreşçi Demirtaş: 'İki hazırlık kampımız daha olacak. Ondan sonra da inşallah dünya şampiyonasına gideceğiz. Orada şampiyonluk madalyası almak istiyorum'

YUNUS OKUR - Olimpiyat üçüncüsü milli güreşçi Soner Demirtaş, Erzurum'daki yaklaşık 3 bin rakımdaki Palandöken Dağı'nda dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

2016 Rio Olimpiyatları'nda üçüncülük elde eden ve iki kez üst üstte Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Soner Demirtaş, 21-26 Ağustos tarihlerinde 'ta Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası öncesi 3 bin rakımda güç depoluyor.

Milli sporcu, Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ndeki çim sahada başpehlivan Recep Kara ve ekibiyle kondisyon idmanı yapıyor.

Ramazan ayı dolayısıyla oruç tutarak büyük bir azimle idmanını aksatmayan Soner, dünya şampiyonasında altın madalyaya ulaşmak istiyor.

Soner Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli formayla 74 kiloda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını söyledi.

Ağustos ayında düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlandığını anlatan 25 yaşındaki güreşçi, '2 bin rakımda oksijen depoluyoruz. Kampımız yaklaşık 20 gün sürecek. Çalışıp arkadaşlarımızla güzel şekilde kampımızı tamamlamak istiyoruz. Kırkpınar pehlivanları Recep Kara ve ekibi de burada müsabakalara birlikte hazırlanıyoruz.' diye konuştu.

- 'Sezonu iki madalyayla kapatmak istiyorum'

İki defa üst üstte Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatan Soner Demirtaş, son yapılan olimpiyatlarda ise üçüncülük elde ettiğini anımsattı.

Bu yıl ciddi bir sakatlık geçirdiğini ve buna rağmen Avrupa şampiyonu olduğunu dile getiren Demirtaş, 'Güzel bir çalışma ortamımız var. Yağlı ve minder grubu olarak iki ekip çalışıyoruz. Ağustos ayındaki dünya şampiyonasına hazırlanıyoruz. İki hazırlık kampımız daha olacak. Ondan sonra da inşallah dünya şampiyonasına gideceğiz. Orada şampiyonluk madalyası almak istiyorum. Bu sezonu iki madalyayla kapatmayı hedefliyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA