Döşemealtı Güreş Takımı Kampa Girdi

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı, Temmuz ayında yapılacak olan 656’ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşleri öncesi Döşemealtı’nda ve Korkuteli’nde iki ayrı kamp programına başladı. 20 Gün sürecek kampın ardından kafile Edirne’ye giderek 10 günde burada kamp yapacak.

Antrenör Kemal Yıldız yönetimindeki başpehlivanlar Orhan Okulu, İsmail Koç, Serkan Serttürk, Ali Altun, Döşemealtı Belediyesi Güreş takımı kadrosuna yeni dahil olan Hüseyin Gümüşalan, Okan Acar, Mustafa Okulu ve Bilal Kıvrak kampın ilk yağlı antrenmanını Yeniköy stadyumunda gerçekleştirdiler.

Takımın neşe kaynağı Orhan Okulu

Kırkpınar öncesi son hazırlık kampına giren Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı sabah saat 10.00’da ilk yağlı antrenmanına çıktı. Takımın neşe kaynağı ise Orhan Okulu oldu. Okulu, antrenman öncesi Yeniköy stadyumunda çim biçme aracına binerek saha içinde tur attı. Bir ara hocası Kemal Yılmaz’ı da yanına alan Başpehlivan Okulu yaptığı şakalarla takım arkadaşlarının neşe kaynağı oldu.

Antrenmanlar maç havasında geçiyor

Kampın ilk yağlı antrenmanı yaklaşık iki saat sürdü, formda oldukları gözlenen pehlivanlar 1 saate yakın süren güreşti. Orhan Okulu ile İsmail Koç’un yaptığı ve 55 dakika süren güreşin kazananı Okulu olurken, yine Başpehlivan Serkan Serttürk yeni takım arkadaşı başaltı pehlivanı Hüseyin Gümüşalan ile 40 dakika güreş tuttu. Güreşlerin ardından taktik ağırlıklı çalışan pehlivanlar aşırı sıcaklar nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Saha sulamada kullanılan fıskiyenin altına giren İsmail Koç burada serinlemeye çalıştı.

Döşemealtı Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşlerinde 3 yıl üst üste ağalık ihalesini kazanarak altın kemerin sahibi olan işadamı Osman Ali Avcı takımın antrenmanını izledi. Döşemealtı’nda her zaman güreşin ve güreşçilerin yanında olduğunu söyleyen Avcı, “Kırkpınar öncesi son kamp, Pehlivanların formları çok iyi durumda. Amacımız Altın kemeri Antalya’ya ve ilçemize getirmek. Bunun için sporcularımıza her türlü desteği vermekten mutluluk duyuyorum” diye konuştu.



Okulu: “Hedefimiz altın kemeri Döşemealtı’na getirmek”

2015 yılı Tarihi Kırkpınar birincisi Orhan Okulu, “Kadromuz yeni transferlerle güçleniyor. Çok iddialı bir takım olduk. Başpehlivanlar İsmail Koç, Serkan Serttürk, Ali Altun, Başaltında Hüseyin Gümüşalan, Mustafa Okulu ve Okan Acar antrenörümüz Kemal Yılmaz nezaretinde yoğun bir antrenman programı uyguluyor. Şuan tek hedefimiz Edirne’den altın kemeri Döşemealtına getirmek. İlçemize bu sevinci yaşatmak istiyoruz ve bunu başaracak güçteyiz” dedi.

Antrenör Kemal Yılmaz ise, “Takıma yeni katılan Hüseyin Gümüşalan ile birlikte çok güçlü bir ekip olduk. Başpehlivanlarımızın hepsi altın kemer için mücadele edecek. Başaltında ise birincilik alacak bir kadromuz var. Alt boylarla birlikte bu yıl Kırkpınar’a Döşemealtı damgasını vuracağız” diye konuştu.



Er Meydanlarının ikiz kuleleri

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı kadrosuna sezon başında katılan 1 metre 96 santim boyundaki Başpehlivan İsmail Koç ile önceki gün 1 yıllık sözleşme yaparak kadroya dahil olan 2 metre boyundaki Başaltı Pehlivanı Hüseyin Demiralan, er meydanlarının en uzun boylu pehlivanları arasında yer alıyor.

Kaynak: İHA