Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından 'Göztepe' Müjdesi

92’nci yılını kutlayan Göztepe’ye Menderes Belediyesinden yıl dönümü hediyesi gelirken, sarı kırmızılı kulübün Tekeli’de kurulacak alt yapı tesisleri için yüz binlik planların onaylandığı müjdelendi.

Süper Lig hasretine son veren Göztepe, kuruluşunun 92. yılında bir anlamlı bir müjde aldı. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçeye yapılması planlanan Göztepe Spor Kulübü Spor Tesisleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 100 binlik çevre düzeni planlarının onaylandığını açıkladı.

Menderes’in Tekeli Mahallesinde 136 dönüm alanda yer alacak spor tesisleri Göztepe Spor Kulübü A Takımının yanı sıra A Milli Takımında kullanımına uygun olarak hazırlanacak. İlgili kurum ve kuruluşlardan alınacak görüşler doğrultusunda alt ölçekli planlar yapılarak alan Göztepe Spor Kulübüne tahsis edilecek. Tesis alanında arboretum olarak bilinen çok çeşitli ağaç ve ağaççıkların bulunduğu özel botanik bahçesi de yer alacak. Proje yapımı itibariyle Türkiye’ye örnek olacak.

Sarı-kırmızılı camianın 92. kuruluş yılını kutlayan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Türkiye’yi Avrupa’da başarıyla temsilen eden ilk kulüp olan Göztepemiz 14 yıllık Süper Lig hasretine son vererek İzmir’e büyük bir sevinç yaşattı. Sarı kırmızılı camianın kuruluş yıldönümünde farklı bir sevinci de Menderes Belediyesi olarak biz yaşatmak istedik. Göztepemiz için A takımın kullanabileceği hatta A Milli takımında kamp yapabileceği bir tesisi Tekeli’ye kazandırmak için gerekli çalışmalar yapıldı. Ankara’da yaptığımız girişimler sonunda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan Tekeli Mahallemize Göztepe Spor Kulübü Spor Tesislerinin yapımı için gereken yüz binlik çevre düzeni planları onaylandı. 136 dönüm üzerinde yer alan ve kısa sürede süreç tamamlanacak tesisler Menderesimize kazandırılacak. Şampiyona layık tesisler Menderes’imize, Göztepe’mize, İzmir’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA