Başpehlivanlar Kırkpınar'a Hazırlanıyor

2015 yılı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri birincisi Okulu:'Tek hedefimiz Edirne'den altın kemerle dönmek, bunu başaracak güçteyiz'.

Antalya'daki Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazırlık için kampa girdi.

Antrenör Kemal Yıldız yönetimindeki başpehlivanlar Orhan Okulu, İsmail Koç, Serkan Serttürk ve Ali Altun ile takıma yeni dahil olan Hüseyin Gümüşalan, Okan Acar, Mustafa Okulu ve Bilal Kıvrak, kampın ilk yağlı antrenmanını Yeniköy Stadyumu'nda gerçekleştirdi.

Edirne Belediyesinin ev sahipliğinde 656'ncısı gerçekleştirilecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Döşemealtı'nda ve Korkuteli'nde iki kamp programına başlayan takım, 20 gün sürecek çalışmaların ardından Edirne'deki organizasyona katılacak.

Güreşlerin ardından, taktik ağırlıklı çalışan pehlivanlar, sıcak hava nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Saha sulamada kullanılan fıskiyenin altına giren İsmail Koç, burada serinlemeye çalıştı.

2015 yılındaki 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin sahibi olan Orhan Okulu, yaptığı açıklamada, kadrolarının yeni transferlerle güçlendiğini, iddialı bir takım olduklarını belirtti. Antrenör Kemal Yılmaz yönetiminde yoğun bir antrenman programı uygulandığına dikkati çeken Okulu, 'Tek hedefimiz Edirne'den altın kemerle dönmek. Bunu başaracak güçteyiz.' ifadesini kullandı.

Antrenör Yılmaz da takıma yeni katılan Hüseyin Gümüşalan ile güçlü bir ekip olduklarının altını çizerek, başpehlivanların hepsinin altın kemer için mücadele edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA