Ata Sporcuları Ata Toprağında

Türkiye Güreş Federasyonu Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı, hazırlık kampı için Bilecik’in Söğüt ilçesini tercih ediyor.

Yaklaşık 4 yıldır kamp için Söğüt’ü tercih ettiklerini söyleyen Teknik Sorumlu Serhat Karakoyun, ata sporunun ata toprağında yapılmasının ayrı bir maneviyata sahip olduğunu söyledi.

Teknik Sorumlu Serhat Karakoyun yaptığı açıklamada ”Ata sporcuları olarak 4 yıldır kamp için Söğüt ilçemizi tercih ediyoruz. Söğüt ilçemizin havası güzel insanları bizi seviyor ve yakın ilgi alaka gösteriyor. Ayrıca sporcularımızın manevi duyguları kabarıyor ve ata topraklarında bu sporu icra etmenin haklı gururunu yaşıyorlar. Osmanlı’nın doğup büyüdüğü bu topraklar sporcularımıza ayrı bir hava ve hissiyat yaşatıyor. Ata sporumuz olan güreş sporu da maneviyatı yüksek olan bir spor dalımız. Ata topraklarında Yıldızlar Avrupa şampiyonasına hazırlanıyoruz. Geçen yıl takım halinde Avrupa ve Dünya üçüncüsü olduk. Bu yıl inşallah şampiyon olmayı hedefliyoruz” dedi.

Kamptaki milli takım sporcularını ziyaret eden Bozüyük Belediyesi İdmanyurduspor Kulübü Güreş takımı sporcuları, abileriyle bir arada olmanın hazzını yaşadılar. Millî takım sporcularının antrenmanını takip eden minik güreşçiler onlarla hatıra fotoğrafı çektirerek kamptan ayrıldılar. Bozüyük’te ilk kez oluşturulan ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın büyük destek verdiği güreş takımının Türkiye çapında ses getirecek bir oluşum içerisinde olduğu ve bu doğrultuda temelinin atılarak çalışmalara yoğun bir şekilde devam edildiği kaydedildi.

Kaynak: İHA