Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası Bursa'da Başlıyor

Şampiyona, 56 yıl aradan sonra yeniden Bursa'da yapılacak.

Türkiye'nin en eski ulusal şampiyonalarının başında gelen Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası, yarın Bursa'da başlıyor.

84. Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası, 14-15 Haziran tarihlerinde 300'ü aşkın atletin katılımıyla gerçekleşecek. 1924’ten beri yapılan ve Türkiye'nin en köklü ülke şampiyonalarından biri olan Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası'nın yanında 23 Yaş Altı Şampiyonası ve çoklu branş birinciliği de organize edilecek.

Türkiye Atletizm Şampiyonası, 56 yıl aradan sonra yeniden Bursa'da yapılacak. Kentin son olarak 1961 yılında ev sahipliği yaptığı organizasyon, yenilenerek bu sezon yeniden hizmete açılan Bursa Atletizm Pisti'nde gerçekleşecek.

Yarışmalara 39 bölgeden 331 atlet kaydolurken, en yüksek katılım 64 atletle Ankara'dan geldi. Başkenti, İstanbul ve ev sahibi Bursa takip etti. Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası'nda en çok ilgi gösterilen branş ise büyük erkekler 400 metre oldu. Bu dalda müsabakaya 31 isim kayıt yaptırırken, 200 metreye 27, 100 metreye 26 atlet yazıldı.

Büyük kadınlarda 800 metre yarışına 10 atlet ismini yazdırdı.Aynı zamanda Komple-Atlet Serisi’nin son etabını da oluşturan Çoklu Branşlar Türkiye Birinciliği'ni de kapsayan Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası'nda toplam 72 şampiyonluk unvanı belirlenecek.

Yarışmalarda atletleri motive etmek amacıyla Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından koyulan toplam 20 bin lira tutarındaki ödül de şampiyona bitiminde dağıtılacak. Ödüller, IAAF puan cetveline göre en yüksek puanı yapan erkekler ve kadınlarda ilk 10 sıradaki atletlere ödenecek.

Ödül için yapılacak puan sıralaması, 23 yaş altı ve büyüklerde birleşik liste halinde yapılacak.

Kaynak: AA