Şampiyonluk Kupası Taraftarları Bekliyor

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 201617 sezonu şampiyonluk kupası Spor Toto Teşkilat Başkanlığında sergilenmeye başladı Spor Toto Teşkilat Başkanı Kasapoğlu: 'Basketbolda şampiyon henüz belli değil. Kupa, şampiyon belli olana kadar teşkilatımızda sergilenecek'

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 2016-17 sezonu şampiyonluk kupası, Spor Toto Teşkilat Başkanlığında sergilenmeye başlandı.

Kupanın sergilenmesi ve tanıtımı nedeniyle basın mensupları ile bir araya gelen Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, basketbolun sponsoru olduklarını hatırlatarak, 'Basketbolda şampiyon henüz belli değil. Kupa, şampiyon belli olana kadar teşkilatımızda sergilenecek.' dedi.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde sona yaklaşıldığını anlatan Kasapoğlu, 'Her yıl olduğu gibi kupayı teşkilatımızda sergiliyoruz. Kupa, taraftar, oyuncu, teknik adam ve yönetici için önemli. Önemli olan rekabet ama bir o kadar da centilmenlik. Rekabetin sonucunda başarılı olan kupanın sahibi oluyor.' diye konuştu.

Kupa ile ilgili bilgiler aktaran başkan Kasapoğlu, 'Kupa İtalyan tasarımı. Altın ve gümüş karışımlar var. Süper lig için anlam taşıyan bir kupa.' değerlendirmesini yaptı.

Futbol ve basketbolda sponsorluklarının sona ereceğinin hatırlatılması üzerine Kasapoğlu, 'Bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Ligler yeni bitiyor. Futbol zaten bitti. Basketbolda bitmek üzere. Kendi mecralarında çalışmalarımız sürüyor.' ifadelerini kullandı.

- Kupanın özellikleri

İtalyanların tasarımını gerçekleştirdiği Spor Toto Basketbol Süper Ligi 2016-17 sezonu şampiyonluk kupası 8 kilo 400 gram ağırlığında, 91 santimetre boyunda ve 31 santimetre çapa sahip bulunuyor.

Gümüş kaplama ve final serisinde 4 maçı kazanan tarafın sahibi olacağı kupada matlaştırılmış altın rengi halkalar şampiyon takımın final serisinde alacağı galibiyet sayısını temsil ediyor.

Kaynak: AA