Edirne'nin Parlayan Yıldızı 'Şahi Spor Kulübü'

Güreş branşında 100, diğer branşlarda ise 500’e yakın lisanslı sporcuyu bünyesinde barındıran Edirne Şahi Spor Kulübü, üst üste ele ettiği başarılarla bölge sporunun parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.

Edirne Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğu Delen, Edirne’den büyükşehir belediyelerine yaptıkları sporcu transferleri ve Milli takımlara verdikleri sporcu sayıları ile kulüp olarak başarı basamaklarını hızla çıktıklarını söyledi.



Güreş başta olmak üzere bünyesinde 13 branşı barındıran Şahi Spor Kulübü, 14. branş olarak Rugby takımının kulüp çatısı altında startını verdi. 600’ü aşkın lisanslı sporcusuna tüm branşlarda ücretsiz hizmet veren Edirne Şahi Spor Kulübü, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 2017-2018 yılı sezon çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

4 Şahili Milli formayı giyecek

2 ay önce bünyesinde bulunan pehlivanlarla desteklediği Şahi Rugby Takımı, bir ay içinde ulusal ve uluslararası olmak üzere 3 maça çıktı ve Rugby camiasında ve federasyon nezdinde adeta göz doldurdu. Temmuz ayında Bulgaristan’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na katılacak 20 kişilik Milli Takım kadrosuna gönderdikleri, Hasan Hüseyin Özün, Şafak Yüksel, Okan Siyahlı ve Ufuk Günesen isimli Şahi Spor Kulübü Rugby oyuncularının antrenörlüğünü ise Mehmet Akif Ersoy yapıyor.

“Başarıyı satın alan değil, üreten bir kulübüz”

Edirne Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğu Delen, “2017 yılında Milli olan, uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil eden güreşçi Atakan Makas’ı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin isteği üzerine lig müsabakaları için kiraladık. Bu genç pehlivanımız için bir tecrübe, bizim adımıza bir mutluluktur. Bir diğer sporcumuz, bu yıl Balkan Şampiyonu ve Avrupa 3.’sü olan Melda Dernekçi’yi İstanbul’un köklü kulüplerinden ENKA Spor Kulübü’ne transferi için prensipte anlaştık. Şahi Spor, dışarıdan getirilen sporcularla değil, dışarıya verdiği sporcularla kendinden söz ettirmek istiyor. Bizim kulübümüz başarıyı üreten bir kulüptür, başarıyı satın almak tabii ki profesyonellikte bir kural da olsa, gerçek başarı üretmek ve ürettikten sonra sporcuların önünü açmaktır. Onlara her anlamda kazanç sunmaktır. Bu başarıların mimarı Başantrenörümüz Mustafa Hatipler ve yardımcısı Taner Ergül’ü, sporcularımızı tebrik ediyorum. Edirne’mizin hayırsever esnaflarından spor aşığı Mehmet Avcı ve Kerim Saraç’a da sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA