Galatasaray'dan Sabri Sarıoğlu'na teşekkür

Galatasaray Kulübü, yeni sözleşme önerilmeyeceği duyurulan Sabri Sarıoğlu'na hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

"Teşekkürler Sabri Sarıoğlu" başlığıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TAKVİMLER 1 TEMMUZ 2001'İ GÖSTERDİĞİNDE..."

"Takvimler 1 Temmuz 2001'i gösterdiğinde gazetelerin spor sayfaları 17 yaşında İsviçre kampına götürülen Sabri Sarıoğlu'dan bahsediyordu. O günlerde Sabri Sarıoğlu'nun künyesinde 1984 doğumlu olduğu, 71 kez B ve C milli takımlarda oynadığı, futbola Çağlayan Akarsu'da başladığı, Gaziosmanpaşa'da oynadığı, Salih Bulgurluoğlu tarafından keşfedildiği yazıyordu. Dönemin teknik direktörü Mircea Lucescu onun için; "Bir yıldır onu izliyorum. Onu burada büyüteceğiz" demişti. Öyle de oldu.

"SABRİ GALATASARAY İLE BÜYÜDÜ"

Sabri Sarıoğlu Galatasaray'da ve Galatasaray ile büyüdü. 2001-02 sezonunda A Takımla idmanlara çıkmaya başladı. Hatta o sezon şampiyon olan takımın 3-1 kazandığı Gençlerbirliği maçında, Şampiyonlar Ligi'nde 1-1 sona eren Liverpool maçlarında 30 numaralı formasıyla yedek bekledi. Süre almasa da 3. yıldızı takan takımın oyuncusuydu.

Galatasaray'dan Sabri Sarıoğlu'na teşekkür

"İLK KEZ FATİH TERİM DÖNEMİNDE OYNADI"
İlk kez bir resmi maçta sahada yer alması ise Fatih Terim döneminde yani 4 Mayıs 2003'teki Trabzonspor mücadelesiyle gerçekleşti. Aynı sezonun son maçında Gaziantepspor karşısında ise ilk 11 başladı.

"6 LİG 4 TÜRKİYE KUPASI VE 5 SÜPER KUPA GÖRDÜ"

Kamptaki en genç isimden Galatasaray Futbol Takımı Kaptanlığı'na kadar uzanan süreçte 6 lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Sabri Sarıoğlu'na sarı-kırmızı renklere verdiği katkı için teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz."

GÖKÇEK DE UNUTMADI

Galatasaraylı taraftarların kalbinde taht kurmuş Sabri Sarıoğlu bugün Galatasaray’a veda etti. Sosyal medya üzerinden Sarıoğlu için binlerce tweet atılırken konuya duyarsız kalmayan bir diğer isim ise Ankara büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oldu.
Twitter hesabı üzerinden duygusal bir paylaşım yapan Gökçek

; ‘’TÜRK FUTBOLUNUN HIRÇIN ÇOCUĞU CİMBOM KARİYERİNİ TAMAMLAMIŞ. SENİ EURO 2008 PERFORMANSINLA HATIRLAYACAĞIM HEP’’ ifadelerini kullanırken Gökçek’in tweeti kısa süre içerisinde yüzlerce RT aldı.

Kaynak: AA