Fatih Altaylı, cami teklifine çok sert çıktı!

İBB Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi’nin "Galatasaray Adası'na cami yapılsın" teklifine G.Saray'ın eski yöneticisi Fatih Altaylı'dan sert bir cevap geldi.

Fatih Altaylı, cami teklifine çok sert çıktı!
Boğaz'daki Galatasaray Adası için İBB Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi'den bir öneri gelmişti. Sipahi, İBB Başkanlığı'na havale edilen yazılı önergesi ile Suada olarak da bilinen ve üçte ikisi Maliye'ye ait olan Galatasaray Adası'na cami yapılmasını teklif etmişti.
 
Sipahi'nin 'Galatasaray Adası'na cami yapılsın' teklifine G.Saray'ın eski yöneticisi Fatih Altaylı'dan sert bir cevap geldi.

İşte Fatih Altaylı'nın Hüseyin Avni Sipahi'nin teklifine verdiği o cevap:

'14 gün önce Dursun Özbek'e hitaben bir yazı yazdım. 'Ey Dursun Özbek, farkında mısın Galatasaray Adası, Galatasaray'ın elinden alınmak isteniyor' dedim. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde kim olduğu tarafımdan çok iyi bilinen Sipahi (Hüseyin Avni Sipahi) soyadlı bir vatandaş, Galatasaray Ada'sının kamulaştırılarak cami yapılması için teklif verdi.

Birincisi bu zaten fizik olarak mümkün değil, oraya cami yapamazsın. Boğaziçi Öngörünüm orada böyle bir yapılaşmaya izin vermez. İki; sen herkesin malına, mülküne oturup da nasıl kamulaştırırsın, herhangi bir gerekçe olmadan?'

Öte yanan İBB Başkanı Kadir Topbaş, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, 'Bağımsız Meclis üyemiz gündem dışı bir konuşma yapmıştır. Galatasaray adasına cami yapılması gündemimizde olmadığı gibi bir çalışma içinde de değiliz.' ifadeleri kullanmıştı.