Eczacıbaşı'nda Performans Prof. Jose Inacio'ya Emanet

Eczacıbaşı Spor Kulübü, oyuncuların gelişimini en iyi şekilde yönlendirmeyi ve izlemeyi hedefleyen yeni bir sistemi hayata geçiriyor. Performans Bölümü adı verilen yeni sistem, alanında dünyanın en iyi isimlerinden olan Prof. Dr. Jose Inacio Salles Neto’nun sorumluluğunda çalışacak.

Fizyoterapi ve kondisyon birimlerinin de bağlı olacağı Performans Bölümü, fiziksel yaralanma riskini en aza indirerek, oyuncuların performansını geliştirmeyi amaçlıyor.

Prof. Jose Inacio’nun sadece işinde başarılı bir profesyonel olmayıp, aynı zamanda bir kazanan olduğu söyleyen Eczacıbaşı VitrA’nın tecrübeli antrenörü Marco Motta, “Kendisinin takımımıza katılmış olması bize büyük katkılar sağlayacak. Yeni sezonda daha yoğun çalışıp daha az dinlenecek olmamıza rağmen, oyuncularımızın performanslarındaki farkı hep birlikte göreceğiz” dedi.

Prof. Dr. Jose Inacio Salles Neto kimdir?

Yaralanma önleme, fiziksel kondisyon ve rehabilitasyon programları konusunda uzman olan Prof. Jose Inacio, 30 yılı aşkın deneyimi ile alanında en iyi isimlerden biri.

2012’den 2016’ya kadar FIVB Antrenör Komisyonu’nun bir üyesi olan Jose Inacio, Panasonic (Japonya), Panathinaikos (Yunanistan), Treviso (İtalya) ve Iskra Odintsovo (Rusya) takımlarında çalıştı.

Brezilya Milli Takımlarıyla da çalışan Prof. Jose Inacio’nun birçok ödülü bulunuyor:

- 6 Olimpiyat madalyası (2 altın, 2 gümüş, 2 bronz)

- 4 Dünya Şampiyonası (3 altın ve 1 gümüş)

- 3 Pan Amerika Şampiyonası (2 altın ve 1 bronz)

- 17 Dünya Ligi ve Grand Prix madalyası (12 altın, 3 gümüş, 2 bronz)

- Brezilya Başkanı tarafından verilen “2004 Sporda Üstün Hizmet Madalyası

Kaynak: İHA